Yeşim Veryeri Misey Markası ile İlk Defilesini Yaptı Yeşim Veryeri Misey Markası ile İlk Defilesini Yaptı
Suriye kaynaklı bilgilere göre daha önce, Suriyelilerin Türkiye’ye sığınmak için geçiş yaptıkları bölgelere gizlice mayın döşeyen Suriye Ordu Birlikleri, Özgür Suriye Ordusu’nun Türkiye sınırına yakın Suriye’nin Ayn-El Bayda kasabasının yakınlarındaki kamplarına karadan operasyon düzenledi.

Türkiye sınırına sıfır noktaya kadar süren çatışmalarda çok sayıda Suriye askeri ile Özgür Suriye Ordusu mensubunun öldüğü ve yaralandığı bildirildi. Çatışma sesleri Türkiye sınırındaki Yayladağı İlçesine bağlı Güveççi köyünden duyulurken, çatışmalardan kaynaklı Türkiye sınırında büyük çapta orman yangını da meydana geldi. Güveççi Karakolunun dibinde meydana gelen ve çatışmalardan kaynaklanan yangının dumanlar Güveççi köyünden net olarak göründü.
Türkiye sınırına sıfır noktadaki çatışmalardan kaynaklanan yangının, Türkiye tarafına sıçrama ihtimaline karşın Antakya ve Yayladağı Orman İşletme Müdürlüklerine ait çok sayıda yangın söndürme aracı ve arazöz, bölgeye sevk edildi. Güvenlik güçleri de sınır boyunda gün boyu devriye attı.
Çatışmalar esnasında Suriye Ordusunun daha önce döşediği mayınların da patladığını ve patlama seslerinin Güveççi köyünden net olarak duyulduğunu belirten köylüler, yangının çıktığı bölgede mayın bulunduğunu, yangının etkisiyle bölgedeki mayınların infilak ettiğini belirterek, çatışma seslerinin son günlerde arttığını öne sürdü.
Editör: TE Bilişim