Yılan soktu bu hale geldi Yılan soktu bu hale geldi
 Türkmenlerin yoğunlukta yaşadığı bölgelerde, Suriyeli Türkmenler ile Esad’a bağlı Ordu Birlikleri arasında yaşanan çatışmalar her geçen gün şiddeti artırıyor. Suriyeli Türkmen komutanlar da Esad rejimine karşı savaşması için gençleri eğitiyor. 
Türkiye’deki çalışma ofisinde açıklamalarda bulunan Suriye Türkmen Kitlesi Dış İlişkiler Sorumlusu Turgay Molla Musa, Esad’a karşı savaşacak, örgütlenmiş ve sadece silahlandırılmayı bekleyen 3 binin üzerinde Suriyeli Türkmen genci bulunduğunu söyledi. Turgay Molla Musa, "Türkiye topraklarına sığınan 7 bin civarında Suriyeli Türkmen var. Çadır kamplar dışında binin üzerinde Suriye Türkmenleri var. Kamplar dışında kalan Suriyeli Arap ve Suriye Türkmenler için insani yardım, ev eşyaları, mutfak eşyaları ve gıda gibi hizmetlerimiz var. Siyasi olarak da burada Suriye Türkmen Kitlesinin bir ofisi var” dedi. Musa şöyle devam etti:
"Suriye topraklarında, Suriye rejiminden arınmış bölgelerde askeri üslerimiz var. Orada arkadaşlarımızın, Türkmen birliklerine ve tugaylarına yönelik lojistik destekleri var. Türkmen subaylardan oluşan bir askeri yönetimimiz var. Türkmen bölgesi olan Bayır Bucak Bölgesinde şuanda 3 binin üzerinde örgütlenmiş ve sadece silahlandırılmayı bekleyen Suriyeli Türkmen genci var" diye konuştu.
Molla Musa, kampların dışında kalan Suriyeli Arap ve Türkmenlere, Suriye Türkmen Kitlesi Ofisi'nde Suriyeli doktorlar tarafından sağlık hizmetlerinin de verildiğini sözlerine ekledi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim