Ekonomik Sorunlar Bipolar Bozukluğu Tetikliyor! Ekonomik Sorunlar Bipolar Bozukluğu Tetikliyor!
İlk yıl 1 milyon 142 bin litre süt dağıtımı, geçtiğimiz yılki dağıtım miktarını toplam 10 milyon 725 bin litreye ulaştı.  5 yılda dağıtılan toplam süt miktarı  47 milyon 224 bin litre. Tire Süt Kooperatifi işbirliğiyle gerçekleştirilen Süt Kuzusu uygulamasıyla çocuklar iki haftada bir 8 litre süt dağıtılıyor.
 
62 ekiple 388 mahallede kapı kapı dolaşılarak dağıtılan sağlıklı sütler, Tire ilçesi ve çevre köylerdeki yaklaşık 2 bin üreticinin ineklerinden sağılıyor.  
1-5 yaş grubunda çocuğu olan 46 bin aileye verilen süt desteği, 2017 yılı sonunda 388 mahallede tam 111 bin ailede 124 bin çocuğa  ulaştı. Dağıtım Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Narlıdere ve Urla - Zeytinalanı Mahallesi ve Menemen - Ulukent, Koyundere ve Asarlık bölgeleri de dahil üzere 13 ilçede sürüyor.

İlk olarak pilot bölge olarak seçilen Konak İlçesi'ndeki çocukların yararlanmaya başladığı Süt Kuzusu, 2017 yılı sonunda 3 binden fazla göçmen çocuğa da ulaşıyor. 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2005 yılında ilk kez süt dağıtmaya başladığı “Okul sütü” projesi, Tire ve civarındaki süt üreticilerine önemli katkı sağladı. 2008 yılında büyük bir kriz yaşayan üreticiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Okul Sütü Projesi”ni Tire Süt Kooperatifi ile uygulamaya başlamasıyla rahatladı.
 
Proje ile sadece kooperatif üyelerine değil  bölge üreticisine re yarar sağladı ve düşmekte olan süt fiyatlarını dengeledi. Okul sütü projesinin başladığı ilk günlerde sütünü bile satamayan üreticinin gelirinde gözle görülür bir gelişme oldu. Tire’deki süt üretimi ciddi biçimde artarak bölgede yeniden önemli bir sektör haline geldi. Projeyle hem yerli üreticiye destek sağlanıyor hem de gelişme çağındaki çocuklar düzenli süt içiyor. 62 farklı ekiple 388 mahallede kapı kapı dolaşılarak 1-5 yaş arası çocuklar için 8'er litre süt dağıtan Büyükşehir ekipleri, çocuklar ile ailelerini olduğu kadar süt üreticilerini de mutlu ediyor. 
Dağıtılan  sütler, Tire ve çevre köylerdeki yaklaşık 2 bin 500 üreticinin ineklerinden sağılıyor.
Editör: TE Bilişim