Korkunç cinayet: Öldürülen kişiyi domuz bağı ile bağlayıp... Korkunç cinayet: Öldürülen kişiyi domuz bağı ile bağlayıp...
 Mersin Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde oluşturulan 'Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Ekibi' tarafından ortaya çıkarılan cinayet olayı, 23 Ocak 1992 de Güneykent Mahallesi Bekirde Yolu üzerinde meydana geldi. Su kanalına düşen 33 NL 811 plakalı oto içerisinde erkek cesedi olduğu ihbarını alan polis, olay yerine gittiğinde 30-35 yaşlarında bir kişinin başından tabancayla vurularak öldürüldüğünü tespit etti. Olay yerinde yaptığı incelemede 7.65 mm çapında tek bir mermiye ait boş kovan bulan polis, cesedi, adli tıp raporu için hastane morguna gönderdi. Olayla ilgili yapılan araştırmada öldürülen kişinin, Tarsus ilçesinde taksi şoförlüğü yapan ve o tarihte 32 yaşında olan Hüseyin Ebrişim olduğu belirlendi. Polis, katil ya da katillere ulaşamazken, şahsın aracına binen son müşterinin elinde küçük el çantası olduğu bilgisine ulaştı. Ebrişim'in öldürülmesinde kullanılan tabanca ise bulunamadı. Cinayet dosyasına da eldeki tek delil olan 7.65 mm çapındaki boş kovan konulabildi. Kriminal Polis Laboratuvarına gönderilen bu delilden de o dönemde bir netice elde edilemedi.

DOSYA ZAMAN AŞIMINA BİR GÜN KALA RAFLARDAN İNDİRİLDİ
Eldeki deliller ile cinayeti aydınlatmak mümkün olmadığından dosya 20 yıl boyunca bekletildikten sonra Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından zaman aşımına 1 gün kala, 9 Aralık 2011 tarihinde Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne yeniden incelenmek üzere verildi. Dosyayı inceleyen 'Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Ekibi', olayı aydınlatmak için yeniden titiz bir soruşturma başlattı. Ölen kişinin yakın çevresiyle görüşen ekipler, maktulün öldürüldüğü gün aracına binen son kişiyi bulabilmek veya olayla ilgili bir ipucu elde edebilmek için yoğun çaba harcadı.
O tarihlerde Hüseyin Ebrişim'in ailesinin Tarsus'ta çiftçilik yaptıklarını ve maddi zorluklar yaşadıklarını tespit eden polis, bu borçların nasıl ödendiği konusuna yoğunlaştı. Yapılan araştırmada maktulün ailesinin bir anda borçlarını garip bir şekilde ödediği bilgisine ulaşan ekipler, borçların ödenmiş olmasına rağmen belli bir müddet sonra Hüseyin Ebrişim'in kendisine ait ticari taksiyi satıp parasını ailesine verdiğini ve aynı taksi durağında şoför olarak çalışmaya devam ettiğini öğrendi. Bunun üzerine ölen şahsın para ilişkisi araştırıldı. Yapılan araştırmada, maktulün ailesinin Remzi E isimli kişiden faizle borç para aldıkları ve borçların bu şekilde ödendiği tespit edildi.
İKİ FOTOĞRAF DELİL OLDU 
Polis, cinayet şüphelisi olarak gördüğü Remzi E'nin geçmişini öğrenmek için yakınlarından bütün fotoğraflarını istedi. Elde edilen fotoğraflardan ikisi, ekiplerin dikkatini çekti. Bunlardan biri şüpheli Remzi E'nin, içki masasında çektirdiği fotoğraftaki kahverengi el çantası diğeri de 7.65 mm çapında bir tabanca ile çektirmiş olduğu bir fotoğraf oldu.
Daha önceki araştırmalarında, cinayet günü maktulün aracına binen en son müşterinin elinde kahverenkli bir el çantası olduğu ve maktulün yine 7.65 mm çapında bir tabanca ile öldürüldüğünü belirleyen polis, 20 yıldır çözülemeyen taksici cinayetinin şüphelisinin Remzi E olduğu kanaatine vardı. Ancak cinayeti aydınlatan özel ekip, şüpheli Remzi E'nin 38 yaşında iken 2003 yılında kalp krizinden öldüğünü öğrendi. Dosya, tespit edilen delillerle birlikte mahkemenin kararı için adliyeye yeniden gönderildi.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim