81 ilden 81 Çocuk"  İstanbul'da 81 ilden 81 Çocuk" İstanbul'da
1968 kuşağının öğrenci liderlerinden Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmak isteyen yaklaşık 200 kişilik grup, Gümüşsuyu'ndan Dolmabahçe'ye inmek istedi. Gümüşsuyu Caddesi'nde önlem alan çevik kuvvet polisi, gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Ara sokaklara kaçmaya çalışan eylemciler, polise taş atarak karşılık verdi. Eylemcilerin çöp tenekelerini devirerek barikat kurmaya çalıştıkları gözlendi.
EYLEMCİYE YAŞLI KADINDAN TEPKİ: “RAHAT BATIYOR KARDEŞİM SİZE”

İstanbul Beyoğlu’nda Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ölüm yıl dönümü nedeniyle Taksim Meydanı’nda anma gerçekleştirmek isteyen gruba polis müdahale etti. Bu sırada yoldan geçen yaşlı bir kadın, “Kırın şunun kolunu bacağını, kırın. Rahat batıyor kardeşim size rahat” diyerek tepki gösterdi.

 

Akşam saatlerinde İstiklal Caddesi’nde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ölüm yıl dönümünü anmak isteyen aralarında Türkiye Komünist Partisi üyelerinin de bulunduğu 50 kişilik grup, Taksim Meydanı’nda toplandı. Meydanda slogan atıp yürüyüşe geçen gruba polis, Taksim Meydanı yakınlarına geldiği sırada müdahale etti. Müdahale sırasında ara sokaklara dağılan gruptakilerden 5 kişi gözaltına alınırken, polisin kelepçe taktığı kıza yaklaşan Azime Özdemir adlı yaşlı bir kadın polise dönerek, “Kırın şunun kolunu, bacağını, kırın. Rahat batıyor size kardeşim rahat” diyerek tepki gösterdi. Çevik kuvvet polisi yaşlı kadını gergin bölgeden uzaklaştırırken, Özdemir tepki göstererek otobüse binmek için durağa gitti.

Polis, Taksim Meydanı’nda ara sokaklara ve Gezi Parkı yönüne kaçışan grubu takip ederek gazla müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından 1’i kız toplam 5 eylemci gözaltına alınarak çevik kuvvet otobüsüne bindirildi. Eylemciler, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Editör: TE Bilişim