CHP 'de İstifa Şoku !!! CHP 'de İstifa Şoku !!!
 Eskişehir'de Arifiye Mahallesi Yediler sokak’ta bulunan ve tehlike arz eden tarihi bina, restorasyon projelerinin hayata geçirilmesi için mülk sahiplerini bekliyor. 
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Arifiye Mahallesi Yediler Sokak No:8 adresindeki tarihi yapı can güvenliği tehlikesi arz etmesi sebebiyle daha önceleri Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlenmiş, yapının durumu mülkiyet sahiplerine ve Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna bildirilmiştir.
Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 05.06.2009 tarih ve 3513 sayılı kararı gereği, tarihi yapının yıkılması uygun görülmemiştir ve restitüsyon ve restorasyon projelerinin Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na iletilmesine karar verilmiştir. Kurulunca, 28.11.2010 tarih ve 4589 sayılı karar ile yapıya ait restitüsyon ve restorasyon projeleri uygun bulunmuştur. Tarihi yapının restorasyonunun yapılabileceği mülkiyet sahibine de bildirilmiştir.
Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili sorumluluklarını yerine getirmiş olup, Büyükşehir Belediyesince hazırlanacak projelerin beklendiği iddiası asılsızdır. Özel mülkiyete konu taşınmazın restorasyonunun mülkiyet sahiplerince gerçekleştirilmesi gerekmektedir denildi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim