Ak partinin bu gün gelinen noktada yeniden tek başına iktidarı yakalayabilmesi için bunların şart olduğunu düşünüyorum.

Bilmem ki sizde bunları okuyunca bana hak verip evet işte bunlar olursa kesin tek başına iktidar dermisiniz.?  veya dudak büküp yok canım ne olursa olsun bir daha tek başına iktidar yüzü göremezler mi diyorsunuz.?

Her neyse biz fikirlerimizi yazalım da sonucu hep birlikte göreceğiz.

Geçenlerde bir anket yayınlandı ilginçti, ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama ben ce çok ilginçti .

Ankette deniliyor ki ömrünüzde bir defa da olsa akparti ye oy verdiniz mi?

  EVET  diyenlerin oranı gerçekten şaşırtıcı % 70 in biraz üzerinde. yani Türk seçmeninin % 70 i en az bir defada olsa akparti ye oy vermiş.

 Ben hep Ak partinin alabileceği maksimum oyun anayasa referandumunda alınan %58 olduğunu veya Cumhurbaşkanlığı seçimin de alınan %52 oy olduğunu düşünmüşümdür. Ancak yayınlanan anket sonucu; doğru yapılanmalar, programlar ,lider ,propoganda ve konjoktür ile demek ki akparti  %70 i bile bulabilecek güce sahipmiş. Kısacası tersinden bakarsak bu ülkede kesinlikle akparti ye oy vermeyecek kesim %30 dan ibaretmiş.

İdeolojik saplantılar, çıkar ilişkileri , grup veya kimliğini ülke sevdasının da üzerinde tutanlar hariç bu ülkenin %90 geçen insanlarının vatanperver olduğunu Türkiye nin büyümesi gelişmesi ve güçlenmesinden mutluluk ve gurur duyduğunu ,albayrağı görünce yüreğinde hoş esintiler olduğunu milli marşımızı gönülden söylediğini düşünüyorum.

Neyse konumuz Akparti 1 kasım da yeniden tek başına iktidar olabilir mi?

Ben ce kesinlikle evet olabilir hatta 300 ün üzerinde milletvekili sayısıyla

Hadi canım zor o biraz diyebilirsiniz ama gelin neler şart bi görelim..

1)      Akparti de yönetim kadroları üst ten aşağıya yenilenmelidir.

 Yani akparti yi kuran kadrolara ve partinin misyonunu ,davasını hücrelerine kadar özümsemiş özde akpartilelere yeniden dönülmelidir. Kimse yanlış anlamasın mevcutlardan bu özelliklerde çok kişi de görevdeler ama siyaset bir algı ,lider, marka işidir.

 Öncelikle Abdullah gül, Bülent Arınç , Ali babacan ,Mehmet ali şahin, Taner yıldız, Beşir Atalay, Kadir topbaş gibi isimler Ahmet Davutoğlu nun hemen yanında olmalıdırlar.

 

(Lider değişikliği konusuna şimdilik girmeyeceğim. Çünkü 1 kasım seçimleri için bunun nasıl bir sonuç getireceğini kestiremiyorum. Ayrıca Ahmet Davutoğlu nu da son derece samimi gayretli çalışkan ve güvenilir bir lider olarak görüyorum.) saydığım isimlerin ortak özelliği ni sizde fark etmişsinizdir. Bu kişiler toplumda(hatta Dünya da) güvenilir, hoşgörülü ,bilgili ,liyakatli ,tecrübeli isimler olarak markalanmıştır.

İl ve ilçe teşkilatların dada yenilenmeye gidilmelidir. 

 Tek kriter akparti  davasını özümsemiş menfaatleri elinin tersiyle itebilecek hesap içinde siyaset yapmayan idealist kadrolara görev verilmelidir.

 

2)Ekonomi rahatlatılmalıdır.

 Çarşıda pazarda insanların yüzü asık dolaşıyorlarsa esnaf işlerin kesatlığından şikayet ediyor, işadamı faizlerin yüksekliğinde şikayet ediyor, millet borçlarını nasıl ödeyeceğim diye kabuslar içinde kıvranıyorsa dünyanın en mükemmel kadrosunu kursanız da istediğiniz oyu alamazsınız.

Bence kamu yatırımlarının hızlandırılması ,para musluklarının açılması piyasaları rahatlatır. “Kardeşim biz seçim ekonomisi uygulamayacağız”  İyi de sen iktidarda gidersen bu ülkenin ne hale geleceğini düşün ve bazı inatlardan vazgeç.

 Depresyonda  off konumuna gelmiş insana  antidepresan verip rahatlatırsın sonra o iyileşince antidepresanı kesersin. Şu anda toplumun çok önemli bir bölümü ekonomik olarak depresyonda bunun unutulmaması lazımdır.

 

3)Terörle mücadele çok önemli .Bu ülkenin vatandaşlarının kahir ekseriyeti bu mücadeleyi desteklemektedir.

 

 Bu seçim öncesinde acaba ; cemil bayık, murat karayılan gibi örgüt liderlerinden biri veya birkaçı yakalanıp imralı ya ( veya başka adaya ) götürülemiyor mu?

  Geçmişte öcalanın yakalanmasının dsp ye hiç te haketmediği halde iktidar getirdiğini unutmamalıyız.

 Esasen bu operasyonu sadece seçimlerde kazanç sağlasın diye değil devletin (“yapılabiliyor sa tabii”)  asli görevi olduğu için yapmasının ve mümkünse seçim öncesi gerçekleşmesinin bu ülkeye çok büyük hayır sağlayacağını düşünmeliyiz.

 

 Sonuçta üç maddeyle Akparti nin yeniden tek başına iktidar olabilmesi için nelerin şart olduğunu ifade ettik. Ancak bu şartlar oluşursa ben tek başına iktidarın hem de 300 üzeri vekille sağlanacağını düşünüyorum.

 

AMAAAA

Bu şartlar yerine getirilir mi ? işte burası “ ?

 

 Yapılmış hatalara hiç değinmedim çünkü mevcut sonuçtan ders alınmazsa bu günlerin de aranacağını düşünüyorum. Esasen Bu partinin kurucu lideri sn cumhurbaşkanının külliye de daha rahat çalışabilmesi ve onun hedef olarak  koyduğu 2023 hedeflerine ulaşılabilmesi ,sivil bir anayasanın yapılabilmesi ve hatta başkanlık sisteminin topluma dosdoğru ve detayıyla anlatılarak toplumun kararına sunulabilmesi için bence en azından yukarıdaki maddeler şarttır.

Sizce??????                                                                           29/08/2015

İbrahim derici

                                                                                                                             izmir