Teknoloji ve çevre konusunda daha bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla “Herkes İçin Teknoloji” sloganıyla yola çıkan Teknosa, 3 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Nişantaşı ve Suadiye sokaklarında nostaljik eskici arabalarıyla elektronik atık topladı.
Suadiye Teknosa Mağazası’nda gerçekleştirilen etkinliğe katılan Teknosa Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Bülent Gürcan, Teknosa’nın sektör lideri olarak çevre bilincinin geliştirilmesi için çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Teknosa’nın Yeşil Takım adını verdiği toplulukla ‘Türkiye İçin Daha İyi Bir Gelecek’ sloganıyla e-atıkların geri dönüşüme kazandırılması için sokaklarda teknolojik temizlik yaptığını kaydetti.

Bülent Gürcan, firma olarak tüm çalışmalarda ve sosyal sorumluluk projelerinde çevre korunmasının çok önemli bir yer aldığını belirterek, “Bu etkinliklerdeki en önemli hedeflerimiz, şu anda yaşadığımız dünyayı daha temiz hale getirmek, gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakabilmek, ekonomiye bir miktar katkı sağlayabilmek ve çevre bilincini halkımıza yerleştirebilmek.Yaptığımız bu işe karşılığını beklediğimiz bir iş olarak bakmıyoruz. Sektörün lideri bir firma olarak, bir Sabancı şirketi olarak bunu görev biliyoruz. Yapmamız gereken bir iş olarak kabul ediyoruz. Bu konudaki en önemli projelerimizden biri de, 2009 yılından beri yüzde yüz geri dönüşümlü çevreci poşetler kullanmamızdır. Bu bizim için çok önemli bir yatırım. Yılda ortalama 14 milyon civarında ürün sattığımızı düşünecek olursak, aslında ne kadar çevreyi kirletme potansiyeli olup da çevreyi kirletmediğimizi, temiz tuttuğumuzu da görebiliriz” dedi.

74 ildeki 274 Teknosa mağazasında e-atık kutuları bulduğunu anlatan Gürcan, “Mağazamıza gelen müşterilerimiz, tüm e-atıklarını mağazalarımıza bırakabiliyor. Ayrıca, 444 55 99’u arayarak, evlerinden ücretsiz olarak 81 ilde, e-atıkların toplanmasını sağlıyor ve geri dönüşüm merkezlerine teslim ediyoruz. Poşetlerimiz yüzde yüz çevreye duyarlı ve geri dönüşümlü ürünlerdir. 2011 yılında moda tekstil tasarımcılarıyla birlikte ortak projeye imza attık e-atıklardan bir koleksiyon hazırladık. Çevre Günü’nde sokaklara, caddelere çıkan Yeşil Takımlarımız, e-atıklar toplayıp, halkımızda çevre bilinci oluşturmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Bülent Gürcan, 3 Haziran Dünya Çevre Günü’nde üzerinde “Teknosa’nın Çevre Duyarlılığı Sokaklara Taşıyor” yazılı nostaljik eskici arabalarıyla etkinliğe destek verirken, vatandaşlar da bu örnek çalışmaya büyük ilgi gösterdi.

Türkiye Petrolleri’nden İstanbul’un Kalbinde Yeni İstasyon Türkiye Petrolleri’nden İstanbul’un Kalbinde Yeni İstasyon

Editör: TE Bilişim