Fabrika Yangınında İtfaiye Eri Yaşamını Yitirdi Fabrika Yangınında İtfaiye Eri Yaşamını Yitirdi
Bornova Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nü birbirinden renkli etkinliklerle kutluyor. Vatandaşların dikkatini çevrenin korunmasına çekmek için yapılan etkinliklerde, “sürdürülebilir yaşama” vurgu yapılıyor. Toplumda çevre bilinci oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliklere çocuklar özel bir renk katıyor.

Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen törende “Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi”ne imza atarak 2020 yılına kadar karbondioksit salımını (CO2) yüzde 20 düşürmeyi hedefleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır,  Kayadibi Köyü Mesire Alanı’nda düzenlenen Uçurtma Şenliği’nde, bu hedefi çocuklara da anlattı.Kayadibi Köyü’nde doğayla iç içe bir alanda “Homeros’tan günümüze çevre” teması ile düzenlenen uçurtma şenliğine katılan çocuklar çevre temizliği de yaptı.

Etkinlikler çerçevesinde Kayadibi köyünde, Homeros Kültür ve Dayanışma Derneği ile Ege Üniversitesi ve çeşitli kuruluş ve kişilerin katkısıyla bir kütüphane de açıldı. Homeros Kültür ve Dayanışma Derneği yetkililerinden, ünlü Ozan hakkında bilgi de alan çocuklar, Bornova Belediyesi’nin hediye ettiği uçurtmaları özgürce uçurmanın keyfini yaşadı. Çocuklar temiz, doğayla dost bir çevre için uçurtmalarını tellere, binalara takılmadan yükseklere çıkardılar.

Doğayla dost ve onu korumasını bilen bir neslin yetişmesi için yerel yönetim olarak üzerlerine düşen görevi yapma gayretinde olduklarını söyleyen Başkan Prof. Dr.Kamil Okyay Sındır, “Çocuklarımızın doğayla içiçe bir gün geçirmeleri sağlandı. Bozulmamış bir çevrede, doğal yaşamı gördüler. Temiz bir çevrede yaşamanın kıymetini anladılar. Uçurtmalarını özgürce uçurmanın ne kadar güzel bir duygu olduğunu yaşayarak gördüler. Yaşadığımız çevremizi miras olarak bırakacağımız çocuklarımıza, onu nasıl korumaları gerektiğini de öğretmeliyiz. Biz de bunu yapıyoruz” dedi.


Editör: TE Bilişim