2 canlı bomba yakalandı 2 canlı bomba yakalandı
Ulus'taki Birinci Meclis'e doğru yürümeye başladı.  Hafta başında 14 işçi ve işveren örgütünün çağrısıyla yaşlısı genci  kadını erkeği her kesimden vatandaş, öğle saatlerinden itibaren Türk Bayrakları  ile Sıhhiye Meydanı'na geldi. 
 
Araç trafiğine kapatılan Sıhhiye Meydanı ile yayalara kapatılan Abdi  İpekçi Parkı ve çevresinden oluşan toplanma alanı, uzman ekiplerce yapılan bomba  aramasının ardından saat 15.00'te vatandaşlara açıldı.  Farklı güzergahlardaki 7 arama noktasında yapılan üst aramasının  ardından alana alınan vatandaşlara, yürüyüşün tertip komitesi görevlileri  tarafından kırmızı ve beyaz renkte şapka, Türk Bayrağı ile düdük dağıtıldı. 
 
Sıhhiye Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, saat 16.40'da Atatürk  Bulvarı üzerinden Ulus'taki Birinci Meclis'e doğru "Teröre Hayır, Kardeşliğe  Evet" ve " Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" sloganları atarak yürümeye başladı. 
 
 Dev Türk Bayrağı elden ele taşınıyor 
 
Ankara Adliyesi önüne tırla getirilen uzunluğu bin 500, genişliği 7  metre olan dev Türk Bayrağı, yürüyüşün başlamasının ardından vatandaşlarca elden  ele taşındı.   Yürüyüşün en önünde aralarında TOBB, Memur-Sen, Türk-İş, Türkiye  Kamu-Sen, TÜSİAD, MÜSİAD, Türkiye Barolar Birliği ve Hak-İş'in de olduğu 14 işçi  ve işveren örgütünün yöneticileri yer aldı. 
 
BAŞKA SLOGAN YOK"
Yürüyüşe katılacağını açıklayan sivil toplum kuruluşu sayısı da şu an itibariyle 250'si aşmış durumda. Siyasi partiler ise mitinge davet edilmedi. Ayrıca, eylemde pankart olmayacak, yalnızca Türk bayrakları taşınacak.

"Teröre hayır, kardeşliğe evet" sloganı dışında bir slogan atılması durumunda yürüyüşü düzenleme komitesi, düdüklerle engellemeye çalışacak.

TRAFİK KAPATILDI

Yürüyüşün yapılacağı 2 kilometrelik güzergah da araç trafiğine kapatıldı.  Yol şu anda sadece polis araçları ve ambulanslar tarafından kullanılıyor. Provokatif eylemler olabileceği endişesiyle polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Yürüyüş için 6 bin polis görev yapacak. Özel harekatçılar da çevredeki binaların çatılarında yer alacaklar. Yürüyüş, havadan da polis helikopteri tarafından takip edilecek.

BİR YÜRÜYÜŞ DE İSTANBUL’DA OLACAK

Teröre karşı bir başka büyük eylem de 20 Eylül Pazar günü İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek.

Sivil dayanışma platformu tarafından düzenlenen “milyonlarca nefes teröre karşı tek ses mitingi”ne Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacaklar.

milliyet

Editör: TE Bilişim