İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
Bu yıl da Ege, Dokuz Eylül, Kâtip Çelebi ve Celal Bayar Üniversiteleri Tıp Fakülteleri'nde öğrenim gören ve aynı zamanda Türk Tıp Öğrencileri Birliği'nde (TurkMSIC) gönüllü olarak faaliyet gösteren öğrenciler tarafından gerçekleştirilecek.

İki aşamalı olarak planlanan etkinliğin ilk ayağı Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri öğrencilerinin katılımıyla 26 - 27 Nisan 2014 tarihlerinde Manisa'nın Turgutlu İlçesi Musacalı, Musalaryeniköy ve İzzetin köylerinde; Akhisar İlçesi Eroğlu, Dayıoğlu ve Bekirler köylerinde gerçekleşecek.

İkinci ayağı ise Katip Çelebi ve Celal Bayar Üniversitelerinin katılımıyla 10 - 11 Mayıs 2014 tarihlerinde Manisa'nın Turgutlu İlçesi Aşağıbozkır, Çatalköprü ve Gökgedik köylerinde; Saruhanlı İlçesi Taşdibi, Çakmaklı ve Kepenekli köylerinde gerçekleşecek.

Sağlık Turnesi Projesi kapsamında koruyucu hekimlik anlayışına sahip tıp fakültesi öğrencileri; ‘köy halkının beden - kitle indeksi ölçümü’, ‘diyabet, tansiyon ve göz muayenesi’ ve ‘meme kanseri’ gibi konularda bilgilendirme yapacak.

Editör: TE Bilişim