Kırmızı ışıkta infaz Kırmızı ışıkta infaz
 Kaza, saat 16.30 sıralarında merkez Karatay ilçesi Konya-Karapınar karayolu Tatlıcak mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, atık kağıt toplayıcılarının içinde bulunduğu Mehmet Kaya idaresindeki 42 AAV 24 plakalı kamyon, benzininin bitmesi üzerine sürücüsü tarafından yol kenarına park edildi. Kamyonda bulunan Ömer Kaya, yakınlarda bulunan yakıt istasyonundan benzin almak için araçtan ayrıldı. Bu sırada kent merkezi istikametine giden Hüseyin G. idaresindeki 01 APC 48k plakalı TIR, park halindeki kamyona hızla arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle şarampole yuvarlanarak paramparça olan kamyonda bulunan Birsel Kaya, olay yerinde hayatını kaybetti. Kamyonda bulunan sürücü Mehmet Kaya, İlhan Kaya (27), Başak Kaya ve Atike Kaya yaralandı.



Kaza sonrası sol bacağı kopan yaralılardan İlhan Kaya, kopan bacağıyla birlikte özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Diğer yaralılar da kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Mehmet Kaya ile İlhan Kaya’nın hayati tehlikelerinin sürdüğü bildirildi.

Benzin almaktan döndüğü sırada kazaya şahit olan Ömer Kaya ise, gördüğü manzara karşında şoka girdi. Polisler tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Ömer Kaya, polislere araçlarının benzinin bittiğini ve kendisinin de benzin almaya gittiğini söyledi. Uzun süre kendisine gelemeyen Ömer Kaya’yı polisler uzun süre sakinleştirmeye çalıştı. Kaza haberini alarak olay yerine gelen Birsel Kaya’nın yakınları da sinir krizi geçirdi. Yerde yatan cesedin üzerini açıp baktıktan sonra sinir krizine giren Birsel Kaya’nın yakınlarını polisler, sakinleştirmekte zorlandı.
Kaza nedeniyle karayolunda bir süre aksamalarda meydana geldi. Yol güvenliğinin alınmasından sonra trafik kontrollü bir şekilde sağlandı.
Kazayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Editör: TE Bilişim