Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
 Çözüm süreciyle birlikte daha önce köylerini terk etmek zorunda kalmış vatandaşların evlerine geri dönmeye başlayacağını belirten Hamza Dağ, "Ege Bölgesi ve İzmir olarak çözüm süreciyle birlikte göç sonucu oluşan çarpık kentleşme, işsizlik ve kentin belirli bölgelerinde yaşanan sorunlar ortadan kalkmış olacak" dedi.

TOPLUMDA BÜYÜK BİR UMUT OLUŞTU
Sürecin başarılı şekilde devam ettiğini, halk desteğinin her geçen gün arttığını ifade eden Dağ, şöyle konuştu: "Türkiye, son aylarda ivme kazandırdığı çözüm süreci ile terör meselesini sonlandırma noktasına geldi. Ülke genelinde silahların susması ile birlikte, barış, huzur, demokratik haklar, karşılıklı saygı ve hoşgörü çerçevesinde yeni bir sürecin başlatılması konusunda toplumda büyük bir umut dalgası oluştu. Silahlar susup, fikirler ve siyaset konuşmaya başladığında bundan Türkiye kadar Ortadoğu coğrafyası, hiç kuşkusuz Avrupa ve Avrupa ve diğer Batılı ülkeler de kazançlı çıkacaktır." 
Çözüm süreci ile ilgili bazı çevrelerin, "Hangi ülkeler istedi de bu çözüm süreci oluyor, dışarıdan ne aldınız ne verdiniz ne pazarlık yaptınız?" dediğine vurgu yapan Hamza Dağ, şu değerlendirmeyi yaptı: "AK Parti iktidarı olarak 11 yıldır, milletimizin istemediği hiçbir adım atmadık. Her zaman milletimizin sesine kulak verdik. Bu konuda yine milletimizin sesine kulak vererek bir süreci başlattık. Net bir şekilde ifade ediyorum ki, milletimiz istediği için bu çözüm. Türkiye terör yüzünden 30 yılda 400 milyar dolar civarında bir kaynağını kaybetti. Eğer çözüm sürecinde başarılı olur, soruna kalıcı çözüm bulabilirsek bu kaynağı ülkemizin uzun vadeli geleceğini inşa etmek üzere yatırıma ve eğitime harcayabiliriz. Esnafımıza daha fazla destek verebiliriz. Yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı daha güçlü şekilde destekleyebiliriz."

SÜREÇ DEMOKRATİK VE SİVİL ANAYASAYLA TAMAMLANMALI
Çözüm süreciyle birlikte Doğu’nun Batı’yla arasının kapanacağını, bunun da Türkiye’nin bir bütün olarak uçuşa geçmesi demek olduğunu kaydeden Dağ, şunları söyledi: "Türkiye son 11 yılda siyasi istikrar, güven ortamı, yapısal reformlar, doğru politikalardan dolayı büyük çıkış yaşadı. Çözüm süreciyle birlikte bölgesel kalkınmışlık farklarının azalması sürecinde yeniden çıkış başlayacak. Sorunun çözümüyle birlikte bu millet dünya muvazenesinde hak ettiği konuma tekrar yükselecektir. Bir daha kimse Türkiye’yi karanlık günlere sürükleyecek meydan bulamayacaktır. Kronik sorunlarını aşma noktasında irade göstermiş bir Türkiye, herkesin kendisini ifade edebildiği, vesayet sisteminin olmadığı, demokratik, sivil bir anayasa ile bu süreci taçlandıracaktır."
Editör: TE Bilişim