Gölcük’te 3. Balık Tutma Yarışması Yapıldı Gölcük’te 3. Balık Tutma Yarışması Yapıldı
İstiklal Mahallesi’nde ikamet eden ve bir bakkal işletmecisi olan İrfan Yakan, aynı zamanda çiftçilikle uğraşıyordu.

Arazisine su için sondaj yaptıracak olan Yakan, Derebaşı’nda bulunan bir arkadaşından sondaj borularını almaya gitti.

Burada boruları 45 HV 168 plakalı traktörün kasasına yükleyen Yakan, köyün girişinde bulunan ve bir sinyalizasyon ya da bariyer sisteminin olmadığı kontrolsüz hemzemin geçide geldi. Hemzemin geçitten geçtiği esnada Ödemiş yönünden İzmir yönüne seyir halinde olan 32328 sefer sayılı tren traktörün römork kısmına çarptı.

Çarpmanın etkisiyle savrulan römork traktörün baş kısmını da savurarak yolun kenarına fırlattı. Bu esnada traktörden düşen İrfan Yakan, kullandığı traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

Kazanın ardından hemzemin geçit savaş alanına dönerken, Tireli İrfan Yakan’ın arkadaşları ve yakınları olay yerine akın etti.

İstiklal Mahallesi muhtarı Halil Karadoğan da hemzemin geçidin kontrolsüz olduğunu ve kazaya davetiye çıkardığını belirterek şöyle konuştu: “Bugün mahallemizin çok sevdiği değerli bir arkadaşımızı ihmal yüzünden kaybettik.

Köyün girişinde bulunan hemzemin geçit, deyim yerindeyse Allah’a emanet. Buradan yetkililere sesleniyoruz.

Biz çok değerli bir kardeşimizi yitirdik. Başka canlar yanmasın, başka ocaklar sönmesin. Acilen bu hemzemin geçitlere bariyer ve sinyalizasyon sistemi kurulsun.”

İddiaya göre, Derebaşı köyü sakinleri çeşitli başvurularda bulunmalarına rağmen başvuruları karşılıksız kaldı.
Editör: TE Bilişim