Hanımların duygulandıran teşekkürü Hanımların duygulandıran teşekkürü
2009 yılında 6 kişilik personeli ile hizmet veren SGK kısa sürede personel sayısını 22’ye çıkarttı. Torbalı SGK, İzmir Merkez Müdürlüğü'nde yapılan tüm işlemleri yapmaya başlarken kuruma günde 500 kişi gelmeye başladı. 2009 yılında 90 bin kişinin işlemlerini yapan merkez şuan 140 bin Torbalılı’ya hizmet veriyor. Torbalı ve yakın çevresinde yaşayan vatandaşların işlemlerini yaparak İzmir’e gitmesini engelleyen Kurum yılda 100 bin işlem yapıyor. Bugüne kadar 5 yıllık süreçte ortalama 500 bin kişinin işlemini gerçekleştiren kurum rekora koşuyor. Kazım Dirik Caddesi Esnaf Odası’nın üst katında bulunan kurum verdiği kaliteli hizmet ile Torbalı halkının da gönlünü kazandı. 
‘BİNA SORUNU ÇÖZÜLECEK’
SGK Torbalı Merkez Müdürlüğü nüfusun hızla artmasından dolayı fiziki olarak yetersiz kalmaya başladı. SGK Torbalı Müdürü İsmail Kaygusuz bina problemini çözmek için girişimlerde bulunuyor. SGK’ya müstakil bir bina yapmak için çaba sarf eden Kaygusuz arsa sorununun çözülmesi halinde bina yapımı için 2014 yılında ihaleye çıkabileceğini belirtti. Aliağa’ya SGK binasının yapıldığını söyleyen Kaygusuz “Tire, Bergama ve Kemalpaşa’da bina yapımı için çalışmalar sürüyor. Binalar önümüzdeki aylarda tamamlanarak teslim edilecek. Torbalı’da da arsa problemini çözebilirsek ihaleye çıkıp kısa sürede kendi binamıza geçebiliriz. Binamız her geçen gün nüfusu artan Torbalı’da yetersiz gelmeye başladı. Günde ortalama 400 civarında vatandaşı ağırlıyoruz. Yeni bina yapılırsa daha ferah bir ortamda hizmet vermiş olacağız” dedi.
EVDEN ÇIKMADAN İŞLEM OLANAĞI
Özellikle SGK Torbalı Şube Müdürü İsmail Kaygusuz tarafından yazılan soyadı değişikliği ve sağlık aktivasyon projeleri sayesinde sadece Torbalı’da değil Türkiye genelinde çok sayıda vatandaş kuruma gitmeden işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Çalıştığı kurumdan izin alamadığı için uzun süre soyadı değişikliğini yaptıramayan Ankara’dan bir bayan SGK Torbalı sitesinden soyadı değişikliğini kısa sürede yaptı. Bu hizmet ile sorununu sanal ortamda kısa sürede çözen vatandaşlar Torbalı SGK Müdürü İsmail Kaygusuz’a teşekkür mailleri atıyor.
Editör: TE Bilişim