Korkutan Deprem Korkutan Deprem
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonu’nda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, TÜBİTAK’ın çalışmalarını yıllardır dikkatle takip ettiğini belirterek, araştırma projesi yarışmalarının liselerin yanı sıra ortaokullar düzeyinde de düzenlenmesi gerektiğini söyledi.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan ise, ülke nüfusunun yüzde 65’inin 35 yaşın altında olduğuna dikkat çekerek, genç nüfusun iyi eğitilmesi halinde 2040 ve 2050’li yıllarda dünyanın en iddialı ülkelerinden biri haline gelebileceğimizi aktardı.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise, üniversite olarak böyle bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyduklarını, daha da fazlasını yapmaya gayret edeceklerini kaydetti. Güçlü devletler ve milletler ile dünyada ağırlığı olan toplumların bin yıl sonrasından bile beklentileri olduğunu ifade eden Gönen, Türkiye olarak çok ilerisi için hedefler koymamız gerektiğini bildirdi.
Konuşmaların ardından dereceye giren okullar ve öğrencilere ödülleri verildi.

Editör: TE Bilişim