Genç kızın midesinden 1 kilo saç çıktı Genç kızın midesinden 1 kilo saç çıktı
Alınan bilgilere göre, sabah saatlerinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Esendere yolu üzerinde yol güvenlik ve mayın arama çalışması yapan güvenlik güçleri PKK’lı teröristlerle karşılaştı. Yola mayın döşeyen teröristler ve askerler arasında çıkan çatışmada 1991/3 tertip Jandarma Er Tuncay Can (21) şehit oldu, 1 PKK’lı da ölü ele geçirildi.

Olayın ardından Kahramanmaraş 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı Merkez Komutanı Yarbay Taner Sezer ve beraberindeki sağlık ekipleri şehidin merkeze bağlı Çokyaşar köyü Elbistan mevkisindeki baba ocağına geldi.

Acı haberin şehidin babası Sadık ve annesi Sultan Can’a bildirilmesinin ardından evden feryatlar yükseldi. Şehidin annesi Sultan Can, oğlunun ardından Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Anne Can, “Çocuklar beni Hakkari Yüksekova’ya götürün. Bu gavurlar nasıl kıydılar oğluma? Ben öleyim ben öleyim. Beni götürün” diyerek gözyaşı döktü. Fenalaşan şehit annesine sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehidin babası Sadık Can ise metanetini koruyarak, yakınlarının taziyelerini kabul etti. 6 erkek 5 kız kardeşin en küçüğü olan Tuncay Can’ın bekar olduğu öğrenildi. Şehidin 3 kardeşinin de yurt dışında olduğu öğrenilirken, şehidin pazar günü toprağa verilmesi bekleniyor.



ŞEHİDİN BİR AKRABASI DA TERÖR KURBANI

Bu arada, şehidin akrabası Mustafa Kalkandelen ise bu kanın biran önce bitmesini isteyerek teröre lanet yağdırdı. Şehidin Mustafa Döner isimli bir yakının da 15 yıl önce kandırılarak dağa çıkartıldığını ve öldürüldüğünü söyleyen Kalkandelen, “Biri dağa çıkıyor orada ölüyor. Askere gidenler orada ölüyor. Bir yakınını alıp götürdüler dağda öldü.

Gittik cenazesini bile bulamadık. Acı olay askere giden de ölüyor, kandırıp dağa çıkanları da öldürüyorlar. O da benim ablamın oğluydu. Yurt dışındaydı kandırıp götürdüler, dağda vurdular. 15 yıl oldu. Gitti ne cenaze, bulundu ne başka bir şey. Ona ne diyeceksin buna ne diyeceksin. Doğuda babası korucudur, oğlu militandır. Kimi kime şikayet edeceksin” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim