13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
 ge Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) ev sahipliğinde BBDK Başkanı Tevfik Bilgin'in katılımıyla "Türk Bankacılık Sisteminin Gelişimi ve Beklentileri" konulu toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, sanayicilerin görüşlerini dile getirerek, KOBİ sıkıntısını çözecek KOBİ bankalarının olması gerektiğini, yerli ürünlerin kullanılmasında teşvik sisteminin gerektiğini söyledi.
2008 yılında başlayan küresel krizin halen devam ettiğini söyleyen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Tevfik Bilgin ise "Yunanistan'a derin bir saç tıraşı yapıldı, 3 numaralı bir saç tıraşı oldu. Ancak bu ülkeye yönelik risk algıları tam olarak kaldırılamadı. Piyasa tarafından geçici bir çözüm olarak algılandı. Komşumuzun sorunu hala devam ediyor. Buradan çıkardığımız, bankaları ne çok sıkı tutmak ne de çok rahat bırakmak gerektiğidir" diye konuştu.
BBDK'nın görevinin tasarrufları korumak, bankaların mali yapısını denetlemek ve sanayicilerin haklarını korumak olduğunu dile getiren Bilgin, "Bankaların komisyon alması normaldir. Bankacılık zordur. Fakat bunun ölçülü yapılması lazım. Yüksek ücret alan bankalarla çalışmayın. Bankalarla aramız iyi. Bankalara sözlü uyarılar yapıyoruz" dedi. Şubat'tan Şubat'a baktıkları oranlarda yüzde 42 kurumsal, yüzde 24 KOBİ, yüzde 33 bireysel kredi dağılımı olduğunu söyleyen BBDK Başkanı Bilgin şunları kaydetti:
"Bu verilere baktığımız zaman şirketler yüzde 19, bireyseller yüzde 26 artıştadır. Bundan sonra potansiyelde 2 adımımız var. Biri KOBİ, diğeri konut sektörüdür. Kentsel dönüşüm projeleride var. Dolayısıyla bankacılık sektörü yükselmektedir."
Kredi kartlarına da hassasiyetle yaklaştıklarını ifade eden Bilgin; Türkiye'de aktif olarak 27 milyon kredi kartı kullanıcısı olduğunu, herkesin gelirinin üçte biri kadar limit koyulduğunu söyledi.


Editör: TE Bilişim