Korkutan Deprem Korkutan Deprem
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği çalışmalarını yakından takip eden Türk Dünyası, Vali Koçdemir’den 2013 hazırlıklarını dinleyecek. Bu kapsamda Koçdemir, Başkortostan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Kültür Bakanlığından sorumlu Salavat Sagitov ile görüşme yapacak.
Başkortostan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Hamitov ve TÜRKSOY üyesi ülkelerin kültür bakanları ile yapılacak toplantıya da katılacak olan Vali Koçdemir, Eskişehir’de 2013 öncesi yapılan hazırlık çalışmalarını ve 2013’te yapılması öngörülen projeleri anlatacak. 2013 Başkentliği dahilinde yapılan çalışmaların yurtdışından büyük bir hayranlıkla izlendiğini belirten Koçdemir, “TÜRKSOY mensubu ülkelerin kültür bakanları ile 2013 Kültür Başkentliğini konuşacağız. Onların fikirlerini dinleyeceğiz ve biz de yapılan hazırlıklarımızı anlatacağız. Bu sayede Eskişehir 2013 vizyonumuz kültür bakanları seviyesinde Türk Dünyasında geniş kitlelere duyurmuş olacağız” diye konuştu.
Vali Koçdemir gittiği Başkortostan Cumhuriyeti’nde Ufa Büyükşehir Belediye Başkanı İrek Yalalov ile de bir araya gelecek. Yalalov ile Ufa-Eskişehir arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasına yönelik görüşmelerin yapılacağını belirten Koçdemir, “Hedefimiz kardeş şehirlerimizi arttırmak ve mevcut kardeş şehir ilişkilerini güçlendirmektir. Bugüne kadar kurulan kardeş şehir ilişkileri sonuç vermeye başladı. Önümüzdeki günlerde Karaganda’da yapılacak olan ekonomik foruma Eskişehir’den yoğun katılım bekliyoruz. Bunun gibi somut adımlarla hem Eskişehir’in hem de kardeş şehirlerimizin farklı ekonomik ve sosyal kazanımları olacaktır” dedi.
2013 Türk Dünyası Başkentliği çalışmalarında üniversitelerin önemli katkısı olacağını belirten Vali Koçdemir Başkort Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahat Mustafin ile bir araya gelecek. Üniversiteler arası koordinasyonun önemine dikkat çeken Koçdemir Başkort Üniversitesi ile 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği çalışmalarında işbirliği yapılacağını da vurguladı.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim