Alacak verecek kavgası, 4 ölü 2 yaralı Alacak verecek kavgası, 4 ölü 2 yaralı
Malatya Erhaç Meydanı’ndan görev uçuşu kapsamında 22 Haziran’da havalanan, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait ‘RF-4’ tipi uçağın Suriye tarafından düşürülmesinin ardından Doğu Akdeniz’de başlatılan arama çalışmalarında 8. güne girildi.

Ortalama derinliği bin 260 metre olan bölgedeki aramalarda uçağın enkazının yeri tespit edilmesine rağmen, hala söz konusu enkaza ulaşılamadığı ifade edilirken, kayıp pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’a ise henüz ulaşılamadı. Bugüne kadar yürütülen aramalarda uçağın bazı parçalarının yanı sıra pilotlara ait olduğu belirtilen malzemelere ulaşıldığı hatırlatılırken, bölgedeki aramaların da 24 saat aralıksız sürdürüldüğünün altı çizildi.

Bir firkateyn, bir hücümbot, bir karakol gemisi, 3 sahil güvenlik botu, CN-235 tipi bir uçak ile birlikte 4 arama-kurtarma helikopteri ile gerçekleştirilen aramaların, Doğu Akdeniz’de denizin bin 260 metre derinliğinde gerçekleştirildiği, 26 Haziran tarihi itibariyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait hidrografi gemisinin de, bölgede derin su araması faaliyetlerine de başlandığı hatırlatıldı. Bu arada arama-kurtarma çalışmalarına katılan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı hücumbotlar, Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Çevlik’teki balıkçı barınağı içerisindeki askeri limanda yakıt ikmalinde bulunuyor. Hücümbotlar daha sonra yeniden aramalara katılıyor.




Editör: TE Bilişim