Yerli Üretim Akıllı Telefon Mipo Raflarda Yerini Aldı Yerli Üretim Akıllı Telefon Mipo Raflarda Yerini Aldı
Marka ve patent firması Acar Patent' in Türk Patent Enstitüsü verilerini değerlendirerek hazırladığı rapora göre 2011 yılı patent başvurularının bir önceki yıla göre yüzde 23 oranında arttığı gözlendi.
2011 yılında yerli patent başvuruları yüzde 26 oranında artarken, yabancı patent başvurularının artış oranı yüzde 21 de kaldı.
2011 yılında Türk Patent Enstitüsü'ne yapılan patent başvurularının yüzde 40'ını yerli başvurular oluştururken, diğer ülkelerden gelen başvuruların oranı yüzde 60'ı buldu. Yabancı ülkelerden yapılan başvurularda Almanya öne çıkarken ABD, İtalya ve Fransa takiplerini sürdürdü. Yerli başvurularda ise öne çıkan illerimiz İstanbul, Bursa ve İzmir oldu.Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Türkiye Üniversitelerinde Sınai Mülkiyet Hakları (SMH) Bilgisinin Yaygınlaştırılması" projesinin tanıtım toplantısına katılan Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan Ar-Ge ile ilgili yatırımların arttığını ve son yıllarda özel şirketlerin Ar-Ge' ye ayırdığı kaynağın yüzde 0,9' u bulduğunu açıkladı.
Türkiye' de yapılan yerli patent başvurularının da arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Habip Asan, 2023 yılında 50 bin yerli patent başvurusunu hedeflediklerini söyledi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Acar Patent Genel Koordinatörü Rüştü GÜMÜŞ, Global Rekabette öne çıkabilmenin patent ve Ar-Ge' ye verilen değerle paralel oranda mümkün olacağını belirtti.

Editör: TE Bilişim