Kadınlar Şiddete Karşı Sesini Konak’tan Yükseltecek Kadınlar Şiddete Karşı Sesini Konak’tan Yükseltecek
Kurban Bayramı öncesi muhtarlarla bir araya gelen Başkan Tartan hem bayram mesajı verdi hem de muhtarların isteklerini dinledi. 113 mahalle muhtarıyla beş yıla yakın süredir uyum içerisinde çalışarak, kentin merkezinden en uç noktasına Türkiye’deki en büyük hizmet ağını inşa eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Konak’ta yaşanan her güzelliğin muhtarlarla omuz omuza gerçekleştiğini vurguladı.
İNSANA SAHİP ÇIKAN YÖNETİM ANLAYIŞI
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, muhtarlarla buluşmasında, 118 merdiven düzenlemesi yaptıklarını ve Konak’taki 2 bin 500 sokağa tek tek girerek eksikleri tamamlamaya devam ettiklerini açıkladı. Okullara 20 milyon TL’lik yatırımla eğitimde de rekor kırdıklarını hatırlatan Başkan Tartan, Konak’taki her hizmeti muhtarlarla birlikte başardıklarını vurguladı. Yine muhtarlarla gerçekleştirdikleri sistemli çalışmalarla gıda, giyim, kırtasiye, eşya gibi yardımları kimseyi üzmeden, incitmeden, rencide etmeden ulaştırdıklarını söyledi. 50 bin kişiyi deniz gezilerine götürdüklerini de hatırlatan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, şöyle konuştu:
“Kentin bütün damarlarına girdik, bugüne dek hiç hizmet gitmemiş yerlere hizmet götürdük. Her şeyi birlikte yaptık. Bizim yerel yönetim anlayışımız insana her şeyiyle sahip çıkan, kucaklayan bir anlayış. Hizmeti kimi zaman okullara yaptığımız yatırımla götürdük. Dört buçuk yılda eğitime 20 milyon TL yatırım yaptık. 118 merdiveni yeniledik, 50 bin insanımızı deniz gezisine götürdük ki neredeyse yarısı İzmir’de yaşadığı halde denize hiç gitmemişti. Çınarlı ve Çınartepe’de kent merkezinin en geniş yeşil alanlarından ikisini oluşturuyoruz. Gıda, kırtasiye, bebek yardımı ulaşmayan kimse kalmadı. Biz tüm bunları birlikte, ele ele vererek başardık.”
“BİR KARAR ALINACAKSA BUNU BİRLİKTE YAPARIZ”
Muhtarların sorularını da yanıtlayan Başkan Tartan, bazı muhtarlıkların kapatılması veya birleştirilmesi yönündeki soru işaretlerine de açıklık getirdi. Alınacak bir karar varsa bu kararı birlikte alacaklarına vurgu yapan Başkan Tartan şunları söyledi:
“Bazı muhtarlıkların kapatılması veya birleştirilmesini isteyenler oldu. Ama ben hiçbir zaman bu önerilere sıcak bakmadım. Çünkü, tarihle özdeşleşmiş semtlerimiz var. Nüfusu az belki ama manevi değeri yüksek. İzmir’de 745 muhtarlığın 113’ü bizde. Düşününce zor görünüyor, ama ben bunu zenginlik olarak kabul ediyorum. Ben işin kolayına kaçmam, yaşam felsefem sevgi, dostluk, vefa üzerine. Eğer kapatılma, birleştirme gibi bir karar verilecekse de bu kararı da birlikte almalıyız.”
SİYASET DEĞİL HİZMET
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, 30 yıllık siyaset geçmişinde, meslek ve özel yaşamında olduğu gibi yalanı sevmediğini belirterek belediye başkanlarının siyaset değil hizmet yapmasından yana olduğunu söyledi. Başkan Tartan, “Yerel yönetimde siyaset olmaz. Belediye Başkanı siyasetten çok halka hizmet yapar. Ben beş yıldır olabildiğince objektif hizmet sunuyorum. Halkı aptal yerine koymanın doğru olmadığını biliyorum. Siyaset üzerinden hizmet yapanlar halkı aptal yerine koyanlardır. Ama halk hepimizden akıllı. Bu yüzden Hakan Tartan’ın yalansız, dolansız olduğunu biliyor; dost gibi kardeş gibi görüyorlar” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim