19 yaşındaki genç organlarıyla umut oldu 19 yaşındaki genç organlarıyla umut oldu
Uludağ'da yıllardır konuşulan ancak bir türlü çözüm üretilemeyen 'yetki karmaşasının' ortadan kaldırılması ve Uludağ'ın yeniden eski cazibesine kavuşması için ilk defa bu dönem net bir irade ortaya koyan Büyükşehir Belediyesi'nin ısrarlı tutumu sayesinde altyapı çalışmalarında önemli bir mesafe kat edildi. Uludağ'daki kanalizasyon, içme suyu gibi altyapı yatırımlarının yanı sıra otoparklarla ilgili projeler hazırlanırken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Bursa'ya gelerek ilk kazmayı vurmadan önce son hazırlıkları gözden geçirdi.

Uludağ'ın sadece Türkiye için değil, dünya genelinde bir marka değeri olduğunu dile getiren Özyanık, "Bakanımız da konuyu yakından takip ediyor ve Büyükşehir Belediyesi'nin öngördüğü projelerin hayata geçirilmesi yönünde talimatları var. Uludağ gibi kıymetli bir değer olunca herkes bir şeyler yapmak istiyor. Bazen böyle durumlarda da işler birbirine karışıyor. Altyapı projeleri, yönetim merkezi ve otoparklar, üst yapı projeleri olmak üzere çalışmalarımı sistemli şekilde yürüyor. Önceliğimiz altyapı. Telefon, elektrik, su doğalgaz gibi kurumların aynı anda işe başlayıp, eş zamanlı olarak yerleşik alandaki çalışmaları tamamlamasını istiyoruz. Bölgenin defalarca kazılmaması için ilgili kurumlara yazılarımız yazdık" dedi.

Yıllardır konuşulan Uludağ'daki sıkıntıların çözümüne yönelik somut adımları artık atmaya başladıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, bölgeye altyapı hizmetini verecek olan BUSKİ'nin tüm hazırlıklarını yaptığını ve hemen ihaleye çıkıp, çalışmaları bu yaz başlatacaklarını kaydetti. Altepe, "Artık zaman kaybetmek istemiyoruz. Bu yaz Uludağ şantiyeye dönecek. Oteller Bölgesi'ne ilişkin altyapı hizmetlerini yeni sezon başlamadan tamamlamayı hedefliyoruz. Bakanımızla da görüşüp, çalışmaları en kısa zamanda başlatacağız" ifadelerini kullandı.
Toplantının sonunda Altepe, Özyanık'a, Bursa kitabı hediye etti.

Editör: TE Bilişim