Konak’ta İşçiye Ek Destek Konak’ta İşçiye Ek Destek
UEFA'nın bilgi paylaşım çalışmaları kapsamında düzenlenen UEFA Grassroots Çalışma Grubu bir dizi seminerler ve gözlemlerde bulunmak üzere dört günlüğüne İzmir’e geldi. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan,”Amacımız, kadın futbolunda Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmek. Bunun için çabalıyoruz” dedi.

Bosna-Hersek, Galler, İsveç ve Kuzey İrlanda'dan olmak üzere toplam 40 Grassroots yetkili ve sorumlunun katıldığı organizasyonda UEFA Teknik Komite Asbaşkanlarından Dusan Bajevic de gözlemci olarak hazır bulundu. Komite üyeleri, Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü U14 Kız Futbol Takımı’nın saha uygulamalarını Göztepe Spor Kulübü Tesisleri’nde inceleme şansı buldu.

Konak Belediyesi Kadın Futbol Eğitim Merkezi'ne yapılan ziyarette U15 Kızlar Milli Takım Teknik Direktörü Necla Güngör, Kız Futbolu saha uygulamalarını anlattı. TFF ve Kadınlar 1. Ligi’nde yer alan 9 takım ile ortaklaşa yapılan Kadın Futbol Eğitim Merkezleri’nin (KFEM) çalışmaları hakkında UEFA gözlemcilerine bilgiler aktaran Güngör, antrenmanların şubat ayında başladığını, mayıs ayı sonuna kadar devam ettiğini söyledi. Güngör, her ay 12-13 yaş ve 14-15 yaş grubunda 16 kız çocuğunun kulübün alt yapısında UEFA B lisansına sahip antrenörler tarafından eğitime tabi tutuldukları bilgisini vererek, “Eğitimler haftada 2 gün uygulanıyor. Yetenekli oyuncular kulüp alt yapısına geçiş yapıyor. Yetenekli oyuncular futbol köylerine davet ediliyor. Futbol köylerinde milli takım antrenörleri eşliğinde 10 günlük eğitim alıyorlar. Futbol köylerinden seçilen oyuncular da U15 milli takımın alt yapısına geçiş yapıyorlar” diyerek çalışmalar konusunda UEFA Grassroots Çalışma Grubu’nu aydınlattı.

KFEM projelerinin UEFA tarafından 360 bin Euro teşvik fonu aldığını hatırlatan U15 Kadın Milli Takım Teknik Direktörü Necla Güngör, “Bu projede UEFA B kursunu başarıyla tamamlamış kadın oyuncularımıza destek veriyoruz. Kızlarımıza rol model olabilecek kişileri tercih ediyoruz” dedi.

UEFA Grassroots Çalışma Grubu üyeleri yaklaşık bir saat süren antrenmanları büyük bir dikkatle izleyerek gözlem yaptılar. Çalışmalar çok olumlu karşılayan gözlemciler kendi ülkelerinde de böyle çalışmalar yapılmasını destekleyeceklerini ifade ettiler.
Misafirler İzmir'de oynanan Efes Futsal Ligi Finali'ni de izlediler.
Editör: TE Bilişim