Batur: Konak'ın ve İzmir'in gelecek yüzyıllarını planlıyoruz Batur: Konak'ın ve İzmir'in gelecek yüzyıllarını planlıyoruz
Çalıştaya Kanada, Mısır, Finlandiya ve Sırbistan’dan gelen sanatçıların yanı sıra Türkiye’deki üniversitelerden de katılım olacak. Çalışmalar İzmir Fuarı Resim ve Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi önünde gerçekleştirilecek. Çalıştay’a ülkemizden Trakya Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Adana Çukurova Üniversitesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi heykel bölümünden konularında uzman kişiler katılacak.
ATIK METALLERDEN SANAT ESERİ
Bir hafta boyunca atık metallerden sanat eserleri yapmak için ter dökecek olan sanatçıların ürünleri açık alanlarda sergilenecek. Ülkelerinde yaptıkları heykel çalışmalarıyla tanınan Mısır’dan Omar Tossoun, Finlandiya’dan Lucien den Arend, Sırbistan’dan Nedim Hadziahmetovic ve Kanada’dan Roger Lapalme ülkemizde de görsel şölen yapmak üzere gelecekler.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Heykeltıraşlar bir hafta boyunca ‘Kağıt Hamurundan Masklar, Erimeyen Yüzler, Yaşayan Yüzler, Afrika Masklarının Kil ve Atık Malzemelerle Yorumlanması, Atık Malzemelerle Heykel, Metal Kuşlar, Elektronik Atıklarla Fantastik Mask Tasarımları’ ve Konuşan Masklar gibi konularda atölye çalışmaları yapacak. Çalıştay sırasında ayrıca atık nesnenin sanat eserine dönüşümüyle ilgili bir de seminer düzenlenecek.

SUNUM RENKLİ BİTECEK
Kapanış töreni çok renkli geçecek. 7 Haziran Cuma günü, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık Bölümü öğrencileri, Çalıştaydan slayt şov sunumu gerçekleştirecek. Ayrıca; Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü öğrencileri de ‘Çalıştay Belgesel Gösterimi’yle Çalıştayı ölümsüzleştirecek. Son gün kokteylinde Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konservatuvar Bölümünün gerçekleştireceği konserde konuklar bir haftanın yorgunluğunu üzerlerinden atacak, kulakların pası silinecek.

Editör: TE Bilişim