Şelaleye giren genç hayatını kaybetti Şelaleye giren genç hayatını kaybetti
 MAÜ Mimarlık Fakültesi’nde ibadet kompleksine ilişkin düzenlenen toplantıda Rektör Prof. Dr. Serdar Bedi Omay ve mimarlar bir araya geldi. Proje hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Rektör Omay, üniversite bünyesinde Türkiye’de ilk defa kampüs alanında cami, kilise ve yezidi mabedi bulunacak bir ibadet kompleksi kurmak için harekete geçtiklerini söyledi. Kampüsteki fakülteleşmenin devam edeceğini belirten Omay, "Bu kadar öğrenci ve personeli buraya yerleştirdikten sonra doğal olarak bu insanların ibadetleri de söz konusudur. Hem simgesel hem de fonksyönel olarak artık kampüste bir cami inşaatının tesisinin zamanı geldi. Mardin’in kadim tarihi ile ilişkili bir cami yapılması lazım. Hem işlevsel hem de simgesel olması lazım. Doğrudan bir taklit olmasını arzu etmiyoruz" dedi. 
Yapılacak caminin Mardin’in tarihi unsurlarını temsil etmesi ve taşımasını istediklerini kaydeden Omay, şöyle devam etti:
"Caminin aynı zamanda modern Türkiye Cumhuriyeti’nin öğeleri ile mezc olan bu sentez içerisinde işlevsel bir yapı olmasını arzu ediyoruz. Bunun yanında caminin müştemilatı içerisinde bir ibadet kompleksi olacak. Mardin’in çok dinliliğini temsil eden, aynı zamanda Hıristiyan vatandaşlarımızın ibadetlerini yapabilecekleri bir kilise ve Mardin içerisinde dini bir topluluk olarak yer alan bir Yezidi ibadethanesi yer alacak bir mabet kompleksi kurmayı planlıyoruz. Mimarlık Fakültesi öncülüğünde bu temel felsefe içerisinde bir istişare, bir tartışma konusunu ortaya koyduk. Hayırlısı ile bu ibadet kompleksinin başta cami olmak üzere nasıl bir yol çizeceği, bu konuda bir çalışma yapacağız. Diyanet İşleri Başkanlığı, hem Başbakanımız hem de Mardinliler bu projeye büyük destek veriyor. Üniversite olarak bu işe bütçe koyacaktır. Muhtemelen ortak bir zemin içerisinde dünyadaki bütün Mardinlilerin üzerinde birleşebileceği modern Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihini taşıyacak ve kendini temsil ettiği mübarek bir ibadet alanı oluşturmayı hedefliyoruz. Türkiye’de ilk defa bir üniversitede çok farklı dinlerin ibadetlerini bir arada buluşturacağız.”


İzmir haber

Editör: TE Bilişim