Kırşehir’de otobüs devrildi: 48 yaralı Kırşehir’de otobüs devrildi: 48 yaralı
Panele, Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Lütfi Nazik, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Demir ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahadır Altun konuşmacı olarak katıldı. Oturum başkanlığını Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şahin yaptı. Panele Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Üniversite Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alper Durak ve Prof. Dr. Güray Erener ile çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci de dinleyici olarak katıldı.
Panelde bir konuşma yapan Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Durak, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü’nü bu panelle birlikte birleştirerek kutladıklarını belirtti ve su ile orman alanlarında yürütülen çalışmalara değindi. Panelde ise ilk sözü Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Lütfi Nazik aldı. Suyu yaşamın temel kaynağı olarak tanımlayan Yrd. Doç. Dr. Lütfi Nazik, konuşmasında suyun oluşum sürecine değinerek yerkürenin su döngüsünden bahsetti. Küresel ısınma ve su ilişkisine de değinen Nazik, ülkemizi kullanılabilir su miktarı açısından değerlendirerek, su fakiri bir ülke olmadığımızı ancak su kullanımını ve yönetimini doğru yapmadığımız takdirde gelecekte ülke olarak su sıkıntısı çekebileceğimizi belirtti. Ülkede su yönetimini bir sorun olarak ele alan Nazik, konuya dair çözüm önerileri de sundu.Yrd. Doç. Dr. Lütfi Nazik’in ardından “Meteoroloji” konusu üzerine konuşmayı Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Demir dünyanın gelecekte nasıl bir iklime sahip olacağı konusunda yapılmış çalışmalardan elde edilen sonuçlara ilişkin bilgiler verdi. Demir, iklim değişikliğinin Türkiye ve dünya üzerindeki etkilerinden de bahsederek çözüm önerileri sundu.
Panelde son olarak Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahadır Altun “Orman” konusu üzerine bir konuşma yaptı. Ormanın tanımını yaparak başladığı konuşmasında ormanların yaşam ve ekolojik denge açısından önemine değinen Altun, Türkiye’yi ve Kırşehir’i ormanlık alanlar açısından değerlendirerek orman formları ve yapıları hakkında bilgiler verdi.
Konuşmacıların ardından Oturum Başkanı Prof. Dr. Ahmet Şahin’in bir değerlendirme konuşması yaptığı Panel katılımcılara teşekkür plaketlerinin verilmesiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim