Konak’ta İşçiye Ek Destek Konak’ta İşçiye Ek Destek
İzmir’de açılışı gerçekleştiren Yöresel Ürünler, El Sanatları ve Kültürel Tanıtım Festivali’ne katılan Kadın Kooperatifi üyeleri, semt merkezlerinde hazırladılar, tasarladılar, pişirdiler, ürettiler ve satışa sundular. Kadınlar, aynı günün akşamı, aile bütçesine katkı olacak paraları ceplerine koydular. İzmir’de ilk kez gerçekleşen 1. Yöresel Ürünler, El Sanatları ve Kültürel Tanıtım Festivali ziyaretçi akınına uğruyor. 23 Nisan’da Fuar 5 Nolu Hol'de açılan stantlarda Türkiye’nin dört bir yanından lezzetler ve el sanatları İzmirlilerle buluşuyor.
Konak Belediyesi Semt Evleri’nde çeşitli kurslara katılan kadınlar da el emeği göz nuru ile yaptıkları eserleri ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Keçe işleri, takı, iğne oyaları, nakışların yanı sıra pastacılık kursiyerlerinin lezzetli ürünleri de adeta kapış kapış gidiyor. Yaprak sarma, pasta, kek, kurabiye, börek gibi evde yaptıkları yiyecekleri satışa sunan kadınlar ilk gün 200 liralık kazanç elde ettiklerini söyledi. Beş gün sürecek olan festival sonunda elde edilen geliri paylaşacak olan kadınlar hasılattan oldukça memnun.
Kısa süre sonra Kadın Kooperatifi (Kadın Koop)kuracaklarını ve kadınların kurslarda ürettikleri her türlü ürününün burada pazarlanacağını söyleyen Konak Belediyesi Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür eden kadınlar, emeklerini kazanca dönüştürecek olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyor.

Editör: TE Bilişim