Lokmalar Ballıkuyu’da paylaşıldı Lokmalar Ballıkuyu’da paylaşıldı
İzmir basınının duayen isimlerinden Haluk Cansın, Konak Belediyesi’nin düzenlediği Usta’ya Saygı etkinliğinde dostları, sevenleri ve meslektaşlarıyla buluştu. Sunuculuğunu Sancar Maruflu’nun üstlendiği programa Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, meslektaşları; Tayfur Göçmenoğlu, Yaşar Eyice, Uğur Yüce, Haluk Cansın’ın eşi Güney Cansın, kızı Dilek, torunu Leyla, kuzeni Dr. İstemi Nalbantgil, İzmir basın çevresi ve Ustanın dostları katıldı.
Dört yıldır Usta’ya Saygı programlarıyla İzmir’de vefa duygusunu ve sevgiyi büyüten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Haluk Cansın’la birlikte bir sevgi fırtınası yaşadıklarını dile getirerek şöyle konuştu, “Bu programda bir saat içinde derin yolculuklar yapıyoruz. Bize çok şeyler katmış insanların yaşamlarından küçük ayrıntıları yakalıyoruz. ‘Usta’ya Saygı’ların bir güzel tarafı da kulaktan kulağa yayılarak bu sevgiyi büyütmesi. Bakın ilk defa Haluk Ağabey’in daha lise yıllarında bir mahalle gazetesi çıkararak bu konuda müthiş bir öncülük yaptığını gördük. O günlerden bugüne, Haluk Cansın’ın varlığı bizim için her zaman güç oldu. Aynı dinamizmle fikirler üretmeye devam ettiğini biliyoruz. Bugün Haluk Ağabey’le birlikte bir sevgi fırtınası yaşıyoruz.” 
Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda Haluk Ağabey’lerini yalnız bırakmayan İzmirli gazeteciler, Haluk Cansın’ın adının disiplin, nezaket, güzel Türkçe kullanma, kişiliğinden ödün vermeme gibi erdemlerle birlikte anıldığını vurguladılar. Atilla Sertel, Usta’ya Saygı programlarında tarih yazıldığının altını çizerek Haluk Cansın’ın abideleştiğini ve köklerinin üstünde dimdik durduğunu belirtti. Duygulu anların yaşandığı etkinlikte Uğur Yüce, Cemal Tükel, Tayfur Göçmenoğlu, Dilek Gappi, ,Yaşar Eyice, Yener Özkesen, Ali Ekber Yıldırım, Engin Erbey, İstemi Nalbantgil, Fikret Özsüner, Nihat Ay ve daha birçok isim Haluk Cansın’ı anlattı.
BÜYÜK KAVUŞMA
Haluk Cansın’ın konuk edildiği Usta’ya Saygı programı, duygulu bir buluşmaya da ev sahipliği yaptı. Haluk Cansın’ın Kanada’da yaşayan kızı ve torunu yıllar sonra ilk kez İzmir’e geldi. Sınavlarının bitmediği için annesinden üç gün sonraya bilet alan Torun Leyla’nın uçağı Usta’ya Saygı etkinliği sırasında İzmir’e indi. Programın sonlarına doğru salona giren Leyla, uzun zamandır görmediği dedesinin kollarına koştu. Usta’ya Saygı’ya katılan izleyiciler dede ve torunun hasretle kucaklaştığı bu duygusal ana tanıtlık etti. 
Gecenin sonunda sahneye çıkarak dostlarını selamlayan Usta Gazeteci Haluk Cansın, “Adımın önünde kullanılan ustayı bir kenara koyun, ben eski hatta fazla eski bir gazeteciyim” sözleriyle esprili bir başlangıç yaptığı konuşmasında gazetecilik yaşamından önemli notları dostlarıyla paylaştı. Cansın, duygu dolu geçen program için “90 yaşına merdiven dayadığım şu günlerde bana bu duyguları yaşatan Konak Belediyesi’ne ve onun başındaki enerjik, kadirşinas başkana; aziz meslektaşım Hakan Tartan’a çok teşekkür ediyorum. Burada benimle birlikte olan herkes anlattıklarıyla beni iltifat sarhoşu yaptı” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim