Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
İzmir Barosu Başkanı Pekdaş, protestoculara şiddet uygulayan eli sopalı sivillerin kim olduğunu sordu ve bu kişileri koruyanların tespiti için İzmir Valisi Mustafa Toprak ve savcıları göreve çağırdı. 
İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, KESK Dönem Sözcüsü İsmail Akyol, İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Mete Güzelant ve TMMOB Dönem Sözcüsü Ferdan Çiftçi ile ortak toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.
Baro Başkanı Pekdaş, protestocuların demokratik tepkilerini ortaya koyduklarını ancak kolluk kuvvetlerinin orantısız güç kullanımının işkence boyutlarına vardığını savunarak, biber gazlarının doğrudan insanlar hedef alınarak mermi gibi kullanıldığını söyledi.
Pekdaş, 1 Haziran'dan bugüne İzmir'de 800 kişinin yaralandığını belirterek, ellerinde sopa ve demir çubuklar olan sivil giyimli kişilerin protestoculara saldırarak yaralanmalarına neden olduğunu kaydetti.

BİBER GAZI DOĞRUDAN MERMİ GİBİ KULLANILDI
Baro Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile de görüştüklerini ve valinin biber gazı kullanılmaması talimatını verdiğini belirterek "Kolluk kuvvetlerinin orantısız güç kullanımı işkence boyutuna ulaştı, biber gazları doğrudan hedef alınarak mermi gibi kullanıldı. Saldırılar Pazar gecesi de devam etti ve İzmir'de bir korku iklimi oluşturulmak istendi" dedi.

ELLERİNDE SOPA VE DEMİR ÇUBUK OLANLAR TESPİT EDİLSİN
İzmir Valisi Toprak ve Cumhuriyet Savcılığı'na çağrıda bulunan Sema Pekdaş, meşru direnişin bir parçası olduklarını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Demokratik tepki şiddetle bastırılmış ve tüm Türkiye savaş haline getirilmiştir. Kolluk görevlilerine, barışçı sınırda kalan eylemlere saygı göstermeleri, şiddet uygulamamaları çağrısında bulunuyoruz. İki günden bu yana polisler ile birlikte ellerinde sopa ve demir çubuklarla göstericilere saldıran ve şehirde terör estiren siviller ile onları koruyan kamu görevlilerinin tespiti İzmir Valiliği'ni ve Cumhuriyet Savcılığı'nı göreve çağırıyoruz. Toplum korku içerisindedir. Bu faşizmdir. En temel insan haklarına yönelik olağanüstü hal uygulamasına karşı gelişen meşru direnişin bir parçasıyız. Türkiye'yi faşizm batağına sürüklemek isteyenlerle mücadeleye kararlıyız.”
Pekdaş, yurttaşlara da çağrıda bulunarak, tepki ve taleplerini göstermek için yaptıkları gösterilerde barışçı ve kamu alanlarına, yurttaşların mal ve haklarına zarar vermemeleri, provokasyonlara karşı uyanık olmalarını istedi.
İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Mete Güzelant da polisin göstericilerin üzerine hedef göstererek yoğun biber gazı sıktığını, yaralananların yanı sıra olaylarda 18 yaşın altındaki çok sayıda çocuğun darp edildiğini söyledi.
Böyle bir şiddetin görülmediğini belirten Güzelant, "Güvenlik önlemleri alınmalı ancak yurttaşlara hedef gözeterek uygulanan şiddet durdurulmalıdır” dedi.
Olaylarda yaralananlara müdahale için ilk yardım merkezi kuran İzmir Tabip Odası'na da saldırıda bulunulduğunu ve bir doktorun copla kafasından yaralandığını belirten Güzelant, odaya başvuran yaralılarda da plastik mermi bulguları tespit edildiğini açıkladı.
Editör: TE Bilişim