Şehit polis, Emrah Taşdemir babasının öldüğü gün toprağa verildi Şehit polis, Emrah Taşdemir babasının öldüğü gün toprağa verildi
Kar yağışı ve fırtına ile birlikte kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 13 ekip, 85 araçla geceli gündüzlü çalışmaya devam ediliyor. Sabah saatlerinde öğrencilerin yolda mahsur kaldığı ihbarı üzerine 3 ekiple merkeze bağlı Değirmenözü köyü yolunu açmaya başladıklarını ifade eden Karla Mücadele Ekip Şefi Nejmettin Aslantosun, hemen hemen her gün bu köy yolunun kapandığını söyledi. Bazen günde 2 defa bu yolu açmak zorunda kaldıklarını da sözlerine
ekleyen Aslantosun, ''Bu yıl en ağır kış şartlarını yaşıyoruz. İhbar üzerine yola çıktık. Yolda mahsur kalan öğrencilerimizi ekiplerimiz kurtardı. Biz de şu an yol genişletme çalışması yapıyoruz. Fırtına başladığı zaman buralar tekrar doluyor. Şu anda kar kalınlığı 2-3 metre arası. Araçlarımız günde 2 defa geliyor buraya. Geceli gündüzlü çalışmaktayız" dedi.
Okul müdürleriyle görüşerek fırtınalı havada kendilerinden habersiz öğrencileri köylerine göndermemelerini istediklerini anlatan Aslantosun, "Yine de böyle havada bizden habersiz gönderilen öğrenciler yollarda mahsur kalıyor. Okul yöneticilerinin bizden habersiz öğrencileri köylerine göndermemelerini istiyoruz" diye konuştu.

"YOLLAR AÇILMASA KÖYLÜLER AÇ KALACAK"
Yaşanan depremde tandır evlerinin de yıkıldığını, köylerde ekmek pişiremediklerini anlatan Aslantosun, "O yüzden il merkezinden köylere araçlarla ekmek getiriliyor. Yol da kapalı olduğu zaman insanlarımız aç kalabiliyor. Onun için biz gece gündüz çalışarak yolu açık tutmaya çaba gösteriyoruz" diye konuştu. Son 30 yılın en sert kışının yaşandığı bölgede, il merkezinden araçlarla köylere ekmek getirilmesinin yanı sıra hastalar ve öğrenciler için yollarının sürekli açık olmasını isteyen köylüler, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin özellikle bu dönemde köy yollarını sürekli açık tutmaya çalıştığını anlattı.
Editör: TE Bilişim