Kadın Sürücünün Çarptığı 10 Aylık Bebek Hayatını Kaybetti Kadın Sürücünün Çarptığı 10 Aylık Bebek Hayatını Kaybetti
 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çepni, vatandaşın yapılan iyi işleri gördüğünü belirterek, “Ön yargılar artık ortadan kalktı” dedi. 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mükremin İspirli, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çepni ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Mükremin İspirli, göreve geldiği günlerde kendisine ziyaret gerçekleştiren Hasan Çepni ve yönetimine iade-i ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Hasan Çepni ise sosyal güvenlik anlayışında önemli değişikliklerin olduğunu ancak Türkiye gibi belli hedefleri olan ülkelerin artık kayıt dışı istihdam gibi konuları konuşmaması gerektiğini ifade etti. Çepni, “Dünya’nın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma hedefinde olan bir ülkede, işe girerken sigorta olacak mı olmayacak mı gibi konuların konuşulmaması gerekiyor. Ülkemizde artık bu tür yanlış uygulamaların olmaması gerekiyor” dedi.
Kayıtdışı istihdamın, görevini layıkıyla yerine getiren işverenlere darbe vurduğunu da hatırlatan Çepni, işini iyi yapan ile yapmayan işverenlerin ayırt edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Vatandaşın devletin iyi işler yaptığını gördüğünü dile getiren Çepni, “Vatandaşın geçmişte devlet dairelerine karşı bir takım olumsuz önyargıları vardı. Bu olumsuz önyargılar yapılan önemli yenilikler ve atılan olumlu adımlar sayesinde yıkıldı. Vatandaş yapılan iyi işleri görüyor ve buna göre hareket ediyor. Yine aynı şekilde devlet kurumlarının da girişimciye, işverene karşı bir takım önyargıları vardı. Başta SGK, Maliye olmak üzere vatandaşa vergi kaçakçısı gözüyle bakılıyordu. Bu ön yargılarda ortadan kaldırıldı, artık iki taraf arasında karşılıklı anlayışın hâkim olduğu ortamlar mevcut durumda” diye konuştu.

İzmir Haber
Editör: TE Bilişim