Ege Bölgesi'nin ihracatı Mart ayında hız kesti Ege Bölgesi'nin ihracatı Mart ayında hız kesti
 Mehmet Öcalan ve Cumali Karsu’nun akrabası Hanefi Karsu, İmralı adasına gitmek için Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı önüne geldi. Öcalan ve Karsu, jandarmadaki kontrollerin ardından adaya hareket edecek. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Öcalan, iki senedir Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmediğini ifade ederek, "4. yargı paketinde müebbet yatan mahkumlarla ilgili bir madde var. Ama Apo bu yasadan faydalanamıyor. Hukuk devletinde bu tür şeyler olmamalı. Her şey eşit olmalıdır. ’Abdullah Öcalan bu yasadan yararlanmayacak’ tavrı hukuk devletine uygun düşmüyor" dedi. 

"SÜREÇ TEK TARAFLI YÜRÜYEMEZ"
 Demokratik sürecin tek taraflı yürümeyeceğini dile getiren Mehmet Öcalan, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın lüks yerlerde kaldığı iddialarıyla alakalı, "Süreç tek taraflı yürüyemez. Biz gerçekten elimizden gelen katkıyı sunuyoruz. Abdullah Öcalan o dört duvar arasında, çukur gibi bir yerde kalıyor. Villada yaşıyor falan diyorlar. Onu diyenler bir ay gelsinler orada yatsınlar. 12 metrekarelik o çukurun içinde yatsınlar. Abdullah Öcalan bu sürece çok büyük katkı sunuyor. Onun şartlarının değiştirilmesi gerekmektedir. Ben 14 senedir oraları biliyorum" diye konuştu. 

 Ziyaretin tamamen bir aile ziyareti olduğunu ifade eden Mehmet Öcalan, şöyle devam etti:

 "AVUKATLAR APO İLE GÖRÜŞTÜRÜLMELİDİR" 
 "Bayram ziyaretimizdir. Bu yasal hakkımız. Bu dava ne kadar siyasi olsa da bir tarafı da hukukidir. Bir an önce avukatlara izin verilmelidir. 5-6 tutuklu insan var orada. Bu insanlar avukatlarıyla görüşmemiştir. Bir an önce avukatların gitmesini bekliyoruz.
Editör: TE Bilişim