Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
MEB tarafından ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci dönem ortak sınavlarının ilk oturumu start verdi. Sınav gününde yağmurun yağması velilerin çocuklarını okul bahçesinde değil sokaklarda bulunan tentelerin altında beklemesine neden oldu. Yağmur nedeniyle öğrenciler de sınav aralarında okulun dışına çıkarılmadı, ilk sınavın ardından duygular paylaşılamadı.

"BU SINAV SİSTEMİ DAHA İYİ"

Saat 09.00’dan 12.00’ye kadar kızının sınavdan çıkmasını bekleyecek olan bir veli şöyle konuştu: “Kızımızı bekliyoruz. İnşallah tüm çocuklarımız için hayırlısı olur. Sınav hakkında bilgi sahibiyim. Bu sınav sistemi geçen seferkinden daha iyi. Önceden sene sonu tek sınava giriyorlardı daha çok stres oluyordu. Şimdi sınav iki döneme ayrıldı hem de sınavlarda ara veriyorlar. Çocuklar da memnun. Yağmurun yağması çok da etkilemedi. Geçen sefer çok soğuktu bu sefer de yağmur yağıyor. Yapacak bir şey yok. 12.00’ye kadar buradayız. Çocuklarımız için bekleyeceğiz.”

Öğrenciler gün içerisinde sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılılarına girecek. Sınav zamanı her bir ders yazılısı için 40'ar dakika, ders yazılıları arası dinlenme zamanı 30'ar dakika olacak. Yarınki ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilişim