İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
  İzmir’de dün geceden bu yana etkisini sürdüren sağanak yağış, kentte yaşamı felç etti. Gölete dönen yollarda birçok araç mahsur kaldı. İzmir haber ajansı  İzmir'lilerin sesi olarak soruyor. İzmir her yağmur yağdığında bu manzara ile karşılaşmak zorunda mı ? Yağmur İzmir'in kabusu mu oldu? yetkililer neden çare bulamıyor? Alt yapı neden bu kadar kötü? Belediyenin yaptığı milyonlarca lira yatırım işin ehli olmayan kimseler tarafından mı yönetiliyor ?




Ne zaman meteoroloji yetkilileri İzmir için yağış uyarısı yapsa herkeste bir telaş bir panik oluşturmaya başladı. İzmir'liler dışarı çıkamaz oldu yağmurlu havalarda.. Trafik çile ve kabusa dönüştü. Ev ve iş yerlerinde herkes kum çuvalları biriktirmeye başladı. Her yağmur sonrası Belediye vidanjör ve itfaiye araçlarının kanallardan, mazgallardan su boşaltma manzaraları, İzsu yetkililerinin patlayan borulardan kırılan yollardan tamırat görüntüleri hepimizin hafızalarında kazınıyor...



İş yerinde olanlar eve nasıl gideceğinin hesabını yapmakta, ev de olanlar ise dışarıdaki ailelerinin telaşına düşmeye başladı. Dışarıdaki araçlarının sel sularından sürüklenmemesi için sabahlayan araç sahipleri... Bu çile ve sıkıntıları saymakla bitiremeyiz. Peki yağmur artık İzmir ve İzmir'lilerin kabusu mu oldu. İzmir'e çok yağmur yağıyor yoksa yetkililerin, Belediyelerin çalışmaları yetersiz kalıyor. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi her yıl İzsu ve İzbeton şirketleri ile milyonlarca lira yatırım yapmasına rağmen neden işler her geçen zaman dahada kötüye gidiyor. 

Yaptığımız araştırmalarda Türkiyedeki 2011 - 2012 ve 2012 2013 yıllarında yağan yağmur oranı bazı bölgelerde normalin üzerine çıkmasına rağmen bazı bölgelerde de mevsim normallerinin altında kalmıştır. İzmir yıllık en çok yağış alan 10 il içerisinde bulunmamaktadır. Ayrıca yağışlı gün sayısı en az olan iller sıralamasında ise 4 sırada bulunuyor. Bunun aksine İzmir güneşlenme süresi en uzun olan iller sıralamasında 3. sırada bulunmaktadır. 



Bütün bu istatistiki bilgilere göre İzmir Türkiyede çok yağmur alan bir il değil ve başlayan yağışlarda öyle uzun süre sürmüyor. Peki neden o zaman her yağan yağmurda İzmir Venedik misali sular altında kalıyor. Bu konuda İzmir'in çeşitli bölgelerinde oturan vatandaşlara yönettiğimiz soruların çoğunda aldığımız cevap malesef aynı. Alt yapı yetersiz. Yetkililer bu işe bir çare bulmuyor. Yapılan bütün yatırımlar ya günü birlik sorunları çözüyor yada işin ehli olmayan kişilerce yapıldığı için beklenen verim alınamıyor. Bu sebeptendir ki İzmir ve İzmir'li her yağmur yağışında kabusa dönüyor ve kabusu yaşıyor. 




Editör: TE Bilişim