Korkunç Gerçek Ortaya Çıktı! Korkunç Gerçek Ortaya Çıktı!
29 Ekim 2012'de Spil Milli Parkında çıkan yangıında 77 hektarlık alan zarar görmüştü. Yanan alanları yeniden yeşillendirmek için harekete geçen Manisalı dev öğrenciler Manisa Orman İşletme Müdürlüğü koordinesiyle yangında zarar gören alanlara yangına dayanıklı fidanlar ile yeniden yeşillendirecek. Ağaç dikim töreni açılış konuşmasını yapan Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın, “Geçen yıl 77 hektarlık alanda yangın çıktı. Orman İşletme Müdürlüğü yanan alandaki reabilitasyon çalışmalarını tamamladı. 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında dev öğrenciler yangından zarar gören alanın yeniden yeşillendirilmesi için ağaç dikecekler” dedi.
Törende 251 Bin Dev Öğrenci Projesi İl Yürütme Kurulu adına konuşan Ülfet Işık, “Proje kurulu arkadaşlarımızla birlikte yangından zarar gören alanda inceleme yaptık. Bu alanın tekrar yeşillendirilmesi için hep birlikte karar verdik. Dev öğrenciler özveriyle çalışıyorlar. Aslında fidan bir çocuktur. Çocuğu nasıl bir sevgiyle büyütürsen, fidanı da sevgiyle büyütmek gerekir” diye konuştu.
Spil Dağı’nın Manisa ve Türkiye açısından önemine vurgu yapan İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, özverili ve duyarlı olmalarından dolayı dev öğrencilere teşekkür etti. Aydın, “Keşke ben de dev bir öğrenci olsaydım. Kendinle barışık olduğun zaman işlerin iyi gittiğini görmekteyiz. Bu ülke böyle bir güzel Spil Dağına ve Manisa’ya sahip olduğu için gerçekten çok mutluyum. Yangında yanan ağaçlar yangına dayanıklı olmayan kızıl çam ağaçlarıydı. Yaptığımız çalışmalar ile 251 bin dev öğrenci ile birlikte yanan yerlere yangına dayanıklı ağaçlar dikeceğiz” dedi.
Ağacın insanın hayat kaynağı olduğunu söyleyen Vali Halil İbrahim Daşöz ise, şunları kaydetti: “Ağacın bittiği yerde su, suyun bittiği yerde hayat biter. Geçtiğimiz 29 Ekim 2012'de Spil Milli Parkında 77 hektarlık alan yangından zarar gördü. Manisa’da uygulanan 251 Bin Dev Öğrenci projesi kapsamında dev öğrenciler, duyarlı davranışlarıyla bu zarar gören alanda yangına dayanıklı fidan dikip, zarar gören alanın eski haline kavuşmasını sağlayacaklar. Ağaç dikmek ve ormanı korumak çok önemli. Bu öğrenciler Manisalılardan hiç bir şey beklemiyorlar. Bu dev öğrenciler Manisalılardan yalnız ufak dokunuşlar istiyorlar. Dev öğrencilerin herbirinin yüreğinde sevgi ağacının büyüdüğünü görüyorum. Bu çocuklar konuşmuyor, iş yapıyor. Bu açıdan il genelindeki tüm dev öğrencileri kutluyorum. En önemli insanlık görevimiz ağaç dikmektir. Bu ağaç dikimleri sembolik olarak yapılmamalı. Bu ormanlar çocuklarımızın yaşam alanı olmalıdır.”
Konuşmalardan sonra Vali Daşöz ve prokokol, 251 Bin Dev Öğrenci Proje Kurulu üyeleri ve öğrencilerle birlikte dikti.

Editör: TE Bilişim