Trafik kazası can aldı Trafik kazası can aldı
Mersin’de, çöp toplayarak geçimini sağlayan yaşlı kadın, bir hayırseverin yardım etmek amacıyla evinin iç duvarlarını yıktırmasının ardından ustanın işi bırakıp gitmesiyle sokakta kaldı. Oğluyla sokakta yaşamaya başlayan kadın, hayırseverlerden destek istedi. 
Mersin merkez Akdeniz ilçesi Bahçe Mahallesi'nde yaşayan ve geçimini çöp toplayarak sağlayan Semiha Aslan'ın (60) yaşam mücadelesi, geçtiğimiz günlerde basına yansıdı. Bir oğlu askerde olan, 14 yaşındaki oğluyla birlikte hayatta kalma çabası veren Aslan’ın durumunu gazetelerde yer alan haberden öğrenen İstanbul’daki bir hayırsever, yaşlı kadının oturduğu iki odalı evi bakım ve onarımdan geçirmek amacıyla Aslan'la bağlantı kurdu. Hayırsever vatandaş, evin onarılması için Mersin'den bir ustayla anlaştı. Anlaşma üzerine evin odalarının duvarını yıkan usta, daha sonra çıkan anlaşmazlık üzerine Aslan'ın evini yapmaktan vazgeçti. İç duvarları yıkılınca oturulamaz hale gelen evin tadilatının tamamlanması için yardım etmek isteyen hayırsevere ulaşmaya çalışan Semiha Aslan, bu vatandaşa bir türlü ulaşamadı. Birlikte yaşadığı 14 yaşındaki oğlu Mustafa Aslan ile sokakta kalan Semiha Aslan, yıkılan evinin önünde sokakta yaşamaya başladı. Eşinden uzun yıllar önce boşanan, bir oğlu da Erzincan’da asker olan Aslan, eşyalarını ise komşusunun evinin bir odasına koydu. Aslan, evini tadilatının yapılması için hayırseverlerden destek istedi. Komşularının küçük oğluna sahip çıktığını, Mustafa’nın eşyaların bulunduğu odada yattığını söyleyen Aslan, komşuların verdiği destekle yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını belirtti.
Gazetelerde çıkan haberden sonra Mersin Valiliği’nin bir yıllığına kendisine ayda 460 lira destek verdiğini, ayrıca 3 ayda bir de 250 lira maaş aldığını ifade eden Semiha Aslan, bu parayla askerdeki oğluna da yardım ettiği için ancak geçimini sağlayabildiğini kaydetti. Aslan, “İstanbul'dan hayırsever vatandaşın anlaştığı usta, 2 odalı evimizin içini yıktıktan sonra bir daha gelmedi. Öğrendiğime göre anlaşamamış. Evimi yaptırmayı vaat eden vatandaşa da ulaşamadım. Böyle olunca da sokakta kaldım” dedi.
Bir akrabasına ait olduğunu belirttiği 14 yıldır oturduğu evin tadilatı için yaklaşık 5 bin lira gerektiğini de dile getiren Aslan, bunun için yetkililerden ve hayırseverlerden destek beklediğini sözlerine ekledi.

İzmir Haber 

Editör: TE Bilişim