Franz Beckenbauer, 78 yaşında hayatını kaybetti Franz Beckenbauer, 78 yaşında hayatını kaybetti
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Başbakan'ın görevlendirdiği kamu görevlileri, PKK'ya 'nerede bomba sakladığınızı biliyoruz' diyorsa ve bombalar Kumrular Sokak'ta, Başbakan'ın burnunun dibinde patlıyorsa Başbakan'ın iğneyi kendisine batırması lazım" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Vural, Başkent Üniversitesi'nde düzenlenen "Enerji ve Ekonomi" konulu sempozyuma katıldı. Vural, sempozyumun ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. MİT Yasası sonrası "Genelkurmay Başkanlığı'nın da terörle mücadele eden askerlere yönelik soruşturma izninin Başbakan'a tabi olmasına" ilişkin bir taslak hazırladığının hatırlatılması üzerine Vural, MİT Yasası'nda yapılan değişikliğin hukuk devletinde olmaması gereken bir değişiklik olduğunu belirtti. "Bir kamu görevlisinin kanun dışında görev yapması kabul edilemeyeceğine göre hukuk dışı eylemlerinin de hesabının sorulması gerekiyor" diyen Vural, "Ancak çıkartılan kanun belirli bir görevi ifa etmek üzere Başbakan tarafından görevlendirilen kamu görevlilerini kapsıyor. Kamu görevlisi dediğiniz zaman çok geniş bir kavramdır, bunun içinde asker de vardır, Kamu İhale Kurumu'nda çalışan da vardır. Dolayısıyla eğer hukuk devletini sahipleneceksek herkesi dürüst ve namuslu olmaya, herkesin de hukuk devletinde hukuk dışı eylemlerin üzerini örtmek için böyle bir düzenlemenin kaldırılması gerektiğini temin etmemiz gerekir. Bu düzenleme hukuk devletine yakışmamaktadır" şeklinde konuştu. Vural, MİT Yasası'ndaki düzenlemenin "hukuk dışı eylem yapanları meşrulaştıran bir düzenleme" olduğunu belirterek, "Kamu görevlilerinin zaten görev sırasında ve görevinden dolayı işlenen bir takım eylemleri nedeniyle soruşturulması Başbakan'ın iznine tabiydi. Bir belediye başkanı hakkında izin almamız gerekmiyor mu İçişleri Bakanı'ndan? Kanunun dışına çıkmış bir eylem varsa, bu eylemler özellikle çok kritik ve kesinlikle yasal olmayan bir zemin dışında işlenmişse, bağımsız ve tarafsız bir yargının hukukun üstünlüğünü temin etmesi gerekiyor" dedi.

"BAŞBAKAN'IN İĞNEYİ KENDİSİNE BATIRMASI LAZIM"
"Bakanlar Kurulu öncesi Yargıtay binası önünde patlayan ses bombasıyla hükümete bir uyarı mı yapılıyor?" şeklindeki soru üzerine Vural, bir aylık bir süreden sonra Bakanlar Kurulu'nun toplandığını ifade ederek, "Bakanlar Kurulu'nun olmadığı bir dönemde de kanun tasarısı olarak gelmesi gereken teklifler, kanun teklifi olarak Meclis'e gönderilmeye çalışıldı. Böyle bir devlet yönetimi var. Her şeyden önce şunu soralım; Başbakan'ın özel temsilci sıfatıyla görevlendirdiği kişilerin Oslo'da PKK ile yaptığı toplantıda 'bombaların hangi metropollerde saklandığını biliyoruz' diyenler karşında, Sayın Başbakan'ın bu görevlilere 'bu bombalar neredeydi?' bunun hesabını sorması lazım. Hukukun sorması gerekir. Eğer bir devlet, Başbakan'ın görevlendirdiği kamu görevlileri, PKK'ya, bölücü örgüte bir takım metropollerde 'nerede bomba sakladığınızı biliyoruz' falan diyorsa ve bombalar Kumrular Sokak'ta, Başbakan'ın burnunun dibinde patlıyorsa burada Başbakan'ın iğneyi kendisine batırıp öncelikli olarak savcının bu Oslo'da PKK ile yapılan görüşmelerde ortaya konan iddiaların soruşturmasının önünü açmalıdır. Bunun üstü örtülmemelidir" cevabını verdi.
Editör: TE Bilişim