Komşu kavgası kanlı bitti; 1 ölü, 1 yaralı Komşu kavgası kanlı bitti; 1 ölü, 1 yaralı
 Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, A-1 Belgesi olmayan ‘T’ plakalı ticari taksilere il dışına çıkış yasağı getirildiğini belirterek, konuyu yargıya taşıdıklarını bildirdi. 
Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün, ticari taksicilerin il dışına çıkabilmeleri için A-1 yetki belgesi alma zorunluluğu başlattığı duyuruldu. Belge almak isteyen taksici esnafının belge için 15 bin 700 lira ödemesi gerektiği kaydedilen açıklamada, belgesiz il dışına yolcu taşıyanların ise 2 bin 500 lira ceza ödemek zorunda kalacakları ifade edilerek, taksici esnafı uyarıldı. Söz konusu uygulamanın 9 Temmuz 2009 yılında yürürlüğe gireceği, ancak Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun iş birliği içerisinde yürüttüğü çalışmalarla konunun Danıştay İdari Dava Daireleri’ne taşındığı ve uygulamanın bugüne kadar başlatılmadığı dile getirilen açıklamada, “Ancak geçtiğimiz günlerde mahkeme yürütmenin durdurulması kararının kaldırılması üzerine ulaştırma bölge müdürlükleri A-1 yetki belgesi olmadan il dışına çıkan ‘T’ plakalı ticari taksilere cezai işlem uygulamasını başlanmış bulunmaktadır. Esnafımızın mağdur olmaması için A-1 yetki belgesi olmadan il dışına ticari taksileri ile taşımacılık yapmamaları gerekmektedir. A-1 yetki belgesi almak isteyen ticari taksici esnafımızın Ankara Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekmektedir” denildi.
Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı da yaptığı açıklamada, konuyu yargıya taşıdıklarını ve takiplerinin de sürdüğünü bildirdi. Sarı, A-1 belgesi alınması için öngörülen ücret uygulaması ile belgesi olmayanlara uygulanan cezanın yüksekliğiyle ilgili görüşmelerinin ise Bakanlık düzeyinde sürdürüldüğünü kaydetti.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim