Minibüsle Otomobil Çarpıştı: 12 Yaralı Minibüsle Otomobil Çarpıştı: 12 Yaralı
  Denizli Doğal Afetler ve Yol Güvenliği Derneği (DAYGED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şevket Civelek, bayram tatilinde yola çıkacak olanların dikkatli olması gerektiğini söyledi. 
2004 yılında kurulan DAYGED’in artık daha aktif bir şekilde işlev görmesi için çalışmalar başlattıklarını kaydeden Denizli Doğal Afetler ve Yol Güvenliği Derneği (DAYGED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şevket Civelek, Denizli Belediyesi eski başkanı Ali Aygören ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Ramazan Bayramı dolayısıyla olası trafik kazalarına dikkat çeken Civelek, “Herkesin bildiği gibi bayramlarda trafik kazaları ve ölümler artıyor. Yollar adeta kan gölüne dönüyor. Bu işin insani ve maddi boyutu var. İnsani yönden nice önemli değerimiz trafik kazalarında hayatını kaybetti. Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı tatilinde 139, Kurban Bayramı tatilinde 61 kişi öldü. Sevinçler acıya dönüşmesin” dedi.
Kazalarda en önemli faktörün insan olduğunu kaydeden Civelek, “Kazaların yüzde 94’ünde insan kusuru var. Bizim bu kazaları önlememiz için yapmamız gereken insanlarımızı bu konuda daha fazla eğitmek. Trafik bilinci biz de gen haline gelmeli. İnsan kusurunun yanında acemilik, dikkatsizlik, uykusuzluk, hatalı sollama ve aşırı hız da trafik kazalarına neden oluyor. Bunların önlenmesi için ulusal bir trafik bilinci oluşturmalıyız. İnşallah bu bayram yollar kan gölüne dönmez” diye konuştu.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim