Beratcan’ın katil zanlısı yakalandı Beratcan’ın katil zanlısı yakalandı
Adeta savaş alanına dönen olay yerinde yerlere saçılan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesini bekledi. Bir vatandaşın bacağına saplanan demir korkuluklar ise itfaiyenin çalışmasıyla çıkartıldı.
Edinilen bilgilere göre olay 10. Yıl Caddesi üzerinde meydana geldi. Edirnekapı'dan Topkapı istikametine giden 34 ELC 13 plakalı özel halk otobüsü şoförü bir anda aracın kontrolünü kaybetti. Yol ortasındaki demir korkuluklara çarparak karşı yöne geçen otobüs, 34 DK 4897 plakalı İETT otobüsü, 34 ZJ 0688 plakalı halk otobüsü ve 34 FD 8940 plakalı otomobile çarparak durabildi. Kaza sonrası adeta savaş alanına dönenen olay yerinde on yolcu yaralandı. Kaza ardından yolda can pazarı yaşandı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaralılar yerlere savruldu. Kaza sırasında otobüsün çarptığı demir korkuluklardan kopan parçalar birçok yolcunun yaralanmasına sebep oldu. Korkuluklardan kopan bir parça ise otobüste bulunan bir yolcunun ayağına saplandı. Çaresiz şekilde yardım bekleyen yolcuya sağlık ekipleri müdahale etti. Yaralı yolcunun bacağındaki demir parçasın çıkartamayan sağlık ekipleri, itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, demir parçası keserek yaralı yolcuyu otobüsten çıkarttı. Bacağındaki demir parçası ile ambulansa bindirilen şahıs, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.
Öte yandan, kaza sonrası olay yerine sevk edilen bir çok ambulans, yaralı ve şok geçiren yolculara müdahale etti. Bazı yolcular yaşadığı şok nedeniyle gözyaşlarına hakim olamadı. Yaralı çocukların gözyaşları, kazanın boyutunu gözler önüne serdi. Yaralanan şahıslar sağlık ekiplerinin müdahaleleri sonrası çevre hastanelere kaldırıldı.
Olay nedeniyle 10. Yıl Caddesi yaklaşık 1 saat boyunca trafiğe kapatıldı. Kaza yapan araçların kaldırılması ardından trafik de normale döndü.
Editör: TE Bilişim