Ege Denizi'nde Deprem! Ege Denizi'nde Deprem!
Disk, Tüm Bel-Sen, Eğitim Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın önderliğinde Urla Jandarma Kavşağı'ndan başlayan yürüyüş, Urla Meydan’ındaki tören alanında son buldu.

DİSK Genel İş Sendikası İzmir 4 Nolu Şube Sekreteri Aydın Tekin’in, 1 Mayıs Tertip Komitesi adına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’yı temsilen yaptığı konuşmada, “Taksim alanı işçileri, emekçileri, özgürlük savunucularına yasaklanmıştır. Buradan hep birlikte haykırıyoruz. 1 Mayıs 1977 yılında katledilen emekçilerin anısına, Taksim meydanı bizimdir. Taksim meydanı işçi ve emekçilere açılıncaya kadar bu mücadele, bu direniş sürecektir.” dedi.

“Biz geçtiğimiz 1 Mayıstan beri sokaklarda, meydanlarda, işyerlerinde, okullarda, yoksul mahallelerde ayağa kalkıp yüzlerini güneşe dönenenleriz” diyen Tekin, “Artık istediğimiz ülkenin, umut ettiğimiz yaşamın hayal olmadığının farkına vardık. Biz insanca yaşamak istiyoruz. Biz işçiler olarak ölümüne çalıştırılmak istemiyoruz. Biz asgari ücretliler simit hesabıyla kandırılmak istemiyoruz.

Biz, taşeron çalışmayla, özel istihdam bürolarıyla, esnek çalıştırılmayla, sözleşmeli personel uygulamalarıyla köle olmaya direniyoruz. Biz kıdem tazminatlarımıza, örgütlenme hakkımıza sahip çıkıyoruz. Biz pazarda alınıp, satılan bir meta muamelesi görmek istemiyoruz. Biz kamu çalışanları olarak sefalet ücretlerinden bıktık, usandık. Biz en insani ve en temel hakkımızı savunduğumuzda “terörist” damgası yemek, tutuklanmak istemiyoruz.” sözleriyle işçilerin sıkıntılarını dile getirdi.

“Biz, bu ülkenin bütün ötekileriyiz. Dinimiz, mezhebimiz, kültürümüz, cinsiyetimiz nedeniyle ikinci sınıf yurttaş muamelesi görmek, yok sayılmak istemiyoruz. Bizler bu ülkenin sanatçılarıyız, bilim insanlarıyız, gazetecileriyiz, aydınlarıyız.

Özgürce düşünmek, araştırmak, kendimizi ifade etmek istiyoruz. Şu bilinsin ki sansürle, baskıyla, işsizlik tehdidiyle zihinlerimiz terbiye edilemez.” sözleriyle konuşmasını s
ürdüren Aydın Tekin, “Biz Ali İsmail’iz, Ethem’iz, Abdocan’ız, Mehmet’iz, Medeni’yiz, Hasan Ferit’iz, Berkin’iz. Biz, başka bir dünya isteyenleriz ve o dünyayı ancak ve ancak kendi ellerimizle kuracağımızı biliriz.” dedi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a teşekkürlerini sunan Aydın Tekin, “Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın birlik dayanışma ve mücadelemiz” cümleleriyle konuşmasına son verdi.

Editör: TE Bilişim