Bayraklı'da Karikatür Şenliği Bayraklı'da Karikatür Şenliği
Bu yılın ilk 8 ayında ailesi, eşiyle ya da farklı konularda problemler yaşayan 693 vatandaş merkeze başvurarak profesyonel destek aldı. 5 yıldaki toplam sayı ise 2 bin 209 olarak kaydedildi.

2011 yılında Yamanlar Semt Merkezi binasında faaliyete geçen Bayraklı Belediyesi Kadın Danışma Merkezi binlerce ailenin yaşadığı psikolojik problemlerin giderilmesine yardımcı oldu.

45’er dakikalık seanslar halinde gerçekleşen tek ya da çift terapilerde kişilerin kendisi, ailesi, çevresi ya da çocuklarıyla yaşadıkları problemlere çözüm aranırken, birçok aile psikolojik destek sonucu sıkıntılarını bir kenara bırakmayı başardı.

İLK 8 AYDA 693 BAŞVURU
İhtiyaç dahilinde seanslara eşleri de kabul eden Bayraklı Belediyesi Sosyologu Sibel Özel, farklı ilçelerden gelen vatandaşları da geri çevirmiyor. En fazla evlilik problemi olanların müracaat ettiği merkezde, dışarıda çok pahalıya mal olabilen seansların ücretsiz olması ve sonuç vermesi yetkilileri memnun ediyor. Az sayıda erkeğin de başvuruda bulunduğu merkezde, vatandaşların genellikle karı-koca ve ailevi ilişkilerle ilgili müracaat ettiğini belirten yetkililer, yaşanan problemlerin psikolojik destekle aşılmaya çalışıldığını dile getirdi. Bu kapsamda merkeze 2011 yılında 58, 2012 yılında 89, 2013 yılında 247 kişi, 2014 yılında bin 122 kişi başvururken, bu sayı 2015 yılının ilk 8 ayında 693 olarak gerçekleşti.

EKONOMİK SIKINTILAR ETKİLİYOR
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, danışma merkezine başvuruların oldukça yoğun olduğunu belirterek, “Bayraklı yoğun göç alan bir bölge. Dar gelirli aile sayısı fazla. Çalışan sayısı az ancak hanede yaşayan sayısı fazla. Bu durum da beraberinde tartışmaları, sıkıntıları beraberinde getiriyor.

Sosyo-ekonomik durumun kötü olması insanların psikolojilerini olumsuz etkiliyor. Merkezimiz de tam da bu sırada devreye girerek, özellikle çiftlerin yaşadığı sorunları bertaraf edilmesine yardımcı oluyor. Şimdiye kadar dağılmak üzere olan binlerce aileyi bir araya getirmeyi başardık. Bu da bizim açımızdan son derece sevindirici bir durum” dedi.
Editör: TE Bilişim