Bergama'da UNESCO Heyecanı Bergama'da UNESCO Heyecanı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Bergama Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan protokol üyeleri ve Bergamalı vatandaşlar bando eşliğinde, sancak ve bayraklarla kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.Açılış programı kapsamında düzenlenen törene, İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, belde belediye başkanları, Bergama protokolünün yanı sıra, köy muhtarları, konuk ekipler ve çok sayıda Bergamalı katıldı. 
“KERMES BERGAMA’NIN ONURSAL MİRASIDIR”
Açılış töreninde konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Kermes Bergama’nın köklü tarihine yakışır biçimde 77 yıldır hiç aralıksız kutlanmaktadır. Her yıl kentimize bir bayram şenliği yaşatan Kermes, bu yıl da ilk günkü inanç ve umutla dünü bugüne ve yarına bağlayacak, bundan sonra da coşkusunu daha da arttırarak kutlanmaya devam edecektir” dedi.
Başkan Gönenç, “Bergama Kermesi yalnızca bir festival değil. Atamızdan aldığımız mirası 77. kez kutluyoruz. Geçmişten günümüze çok önemli bir bilim, kültür, sanat kenti olan Bergama’da Kermes bizler için bir aydınlanma vesilesi. Bu aydınlığın altında sizlerle buluşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnsanlık tarihinin en önemli izlerini içinde barındıran Bergama’da nice Kermesler yaşamak dileğiyle” diyerek, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.


ETKİNLİKLER HAFTA BOYU SÜRECEK
77. Uluslararası Bergama Kermesi’nin açılış töreni, Grup Dir’in ve halk oyunları ekiplerinin dans gösterileriyle devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlikler, Bergama Belediye Konservatuvarı Çocuk Korosu ve Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği’nin Türk Halk Müziği Korosu’nun konseriyle sürdü. BERKSAV Oda Tiyatrosu ilgiyle izlenen bir oyun sergilerken, aynı saatlerde ünlü sanatçı Edip Akbayram ise, Asklepion Antik Tiyatro’da sahne aldı. Performansıyla göz dolduran Akbayram, birbirinden keyifli parçalarını seslendirdi, izleyenlere eğlenceli bir akşam yaşattı.Kermes coşkusu Bergama’nın Zeytindağ beldesinde de yaşandı. Halk oyunları ekipleri sahne alarak coşkuya Zeytindağlıları da ortak etti.Her yıl olduğu gibi programında konserler, tiyatro gösterileri, söyleşiler, paneller, sportif karşılaşmalar, şiir dinletileri ve halk oyunları gösterilerini barındıran Bergama Kermesi 23 Haziran tarihinde son bulacak.


Editör: TE Bilişim