İzmir'de 2 Ayda 2 kez Yanan İş Yeri Sahibi Perişan Oldu İzmir'de 2 Ayda 2 kez Yanan İş Yeri Sahibi Perişan Oldu
Ak Parti Karabağlar skm Açılışı coşkulu bir kalabalık eşliğinde yapıldı. Açılışa Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Ak parti Karabağlar belediye Başkan Adayı Necip Kalkan, Ak Parti İzmir Milletvekilleri, Ak parti Karabağlar İlçe Başkanı Erol Körüklü, İlçe SKM başkanı Bünyamin Demir, İlçe yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


Açılışta konuşma yapan  AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Gezi Parkı olayları sırasında yaşananları hatırlatarak; “Biz yıkmaya değil yapmaya geldik” dedi. 

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldırım, Başkan Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde, "Ben 30 Mart'ta 46 yıldır yaşadığım evime zaferle döneceğim. Peki, sizi İzmir'de görebilecek miyiz?" sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Ben de 30 Mart'ta Kocaoğlu'nu evinde ziyaret edeceğim, çayını içeceğim ve geçmiş olsun dileklerimi ileteceğim" dedi. 
Başkan Kocaoğlu’nun “10 yıl önce Büyükşehir Belediyesi’ni borçla devir aldım” ifadelerini hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu: 
"2004 yılında 'efsane başkan' Ahmet Piriştina'nın vefatıyla birlikte belediyeye atama yoluyla geldi. O gün borç gırtlağındaysa efsane başkanın kemikleri sızlıyordur. Büyük bir saygısızlık olarak görüyorum. Dolayısıyla kimden şikayet ettiğini anlayabilmiş değilim. Kendi partisinin İzmir'de 'efsane başkan' diye bilinen Piriştina'dan aldığı belediyeyi böyle tanımlıyorsa herhalde Piriştina'ya Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun en büyük haksızlığı yapmış olur. İzmirliler'e havale ediyorum. O dönemi bir araştırmak lazım. Ne kadar borç bıraktı Piriştina görmek lazım. Çünkü Piriştina projelerini ya bitirmişti ya da yeni başlamıştı. Büyük Kanal Projesi, metro projesine başlamıştı, yapısal sorunlarına el atmış, Kordon düzenlemesini başarmıştı, efsane başkandı.”
Son günlerde internet ortamında yayımlanan tape kayıtlarına da değinen Yıldırım, "Bana değil, kim namuslu diyorsanız ona oy verin" diyen Kocaoğlu için, "El hak Allah için doğru söylemiş. Doğru söze ne diyelim" diye konuştu.
Yıldırım, "O şahıs diyor, ‘Ben yaparım' diyor. Bizse İzmirliyiz, yaparız diyoruz. Çoğul ya da tekil olmak görecelidir. Ortaya eser koyarsanız mesele yok. Biz ‘Binali Yıldırım'la çok kolay’ derken, Binali Yıldırım ve ekibini kastediyoruz. Biz bir ekibiz. Ekibin başkanı da benim. Biz 11 yıldır böyle çalıştık, böyle hizmet ettik" dedi.

Partisinin Karabağlar Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı sırasında vatandaşlara hitap eden Yıldırım, AK belediyecilikte mazeretin değil hizmetin üretildiğini belirtti.



“KENT-SEL BENZETMESİ”

Birlik ve bütünlük içerisinde AK Belediyecilik sergileyeceklerini dile getiren Yıldırım, kentsel dönüşüm sürecine göndermede bulunarak şöyle konuştu: “Rahat olun. Altyapı, üstyapı, otopark, yeşil alan, sosyal tesisler sıfır. Sıfır oğlu sıfır. Hadi karneni al bir tatile çık diyeceğiz.

Bunlar kentsel dönüşüm deyince yağmur yağınca kentin sele dönüşmesini anlıyor. Biz AK Parti belediyeciliğinde sizin rızanız olmadan tek bir tuğlayı bile yerinden oynatmayacağız. Önce konuşacağız sonra yapacağız.



Biz yıkmaktan anlamayız sadece yapmaktan anlarız. Kırıp dökenleri kamu mallarını tahrip edenleri siz Gezi olaylarından bilirsiniz. Biz yıkmaya değil yapmaya geldik. Biz yol, park yapmaya yeşil alanları oluşturmaya geldik.”

Binali Yıldırım, su tarifesindeki kademeli fiyatı kaldıracağını öne sürerek eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Karabağlar’da ‘Saim Çıkrıkçı Caddesi’ni genişleteceğiz’ dedi.



Ne oldu var mı? Daha da daraldı. Çünkü her taraf otopark oldu. Bunların yapacağı bu kadar. Kütür sanat merkezi açacağız dediler var mı? Bunlar sadece vaad ederler.”

Yıldırım, belediyelerin mesaiden sonra da çalışacağını öne sürerek sözlerini şöyle tamamladı: “Biz işimize bakalım. Şehir efsaneleriyle değil İzmir’i efsane şehir yapmak için çalışacağız.



Sabah sekiz akşam beş çalışırlar biz 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet var. Akşam mesaiden sonra da çalışmaların devam ediyor olduğunu göreceksiniz.” 










Editör: TE Bilişim