TBMM Genel kurulunda 4+4+4 görüşmeleri TBMM Genel kurulunda 4+4+4 görüşmeleri
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Halk Bankası’nın değer kaybı 1 milyar 625 milyon dolar" dedi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 24 TV’de katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna değinen Babacan, "Dışarıda 100 haber çıktıysa bunun 95’i yolsuzluktan öte, siyasi istikrarla ilgili kısmına vurgu yapıyor. Bir siyaset mühendisliği vurgusu var özellikle dış basında. Bu açıdan baktığımızda ister istemez şunu düşünüyorsunuz; hedef ne? Hedef gerçekten yolsuzlukla mücadele mi? Bir yolsuzluğu ortaya çıkartmak mı? Yoksa hükümete, iktidar partisine, dolayısıyla devlete, bu millete, Türkiye’ye zarar vermek mi?" diye konuştu.
Halk Bankası’nın bu süreçte 1 milyar 625 milyon dolar değer kaybettiğini söyleyen Babacan, "Arkadaşlarımızla ilgili en ufak bir şüphemiz olamaz. Ta ki mahkemelerin sonucuna kadar. Bütün arkadaşlarımızın masum olduğuna inanıyoruz. Hiç o konuda şüphemiz olmaz. Ama bakıyorsunuz şu dönemde, son 1 haftada halka açık şirketlerimizin değeri tam 20 milyar dolar düşmüş. Sadece Halk Bankası’nın değer kaybı 1 milyar 625 milyon dolar. Halk Bankası’nın toplam hisse senedi değeri 9 milyar 498 milyon dolardan 7 milyar 873 milyon dolara düştü. İddia edilen rakamlara bakın, bir de Türkiye’ye verilen rakamlara bakın. Bu operasyonun zamanlaması, içeriği ve yöntemi yolsuzlukla mücadeleden öte Türkiye’nin istikrarını hedef almış bir görüntü veriyor bize” şeklinde konuştu.

Yolsuzluğun üzerini örtmeyeceklerini ifade eden Babacan, “Yolsuzlukların arkasında durmayız, gereği ne ise yaparız. Bu süreçte halka açık şirketlerimizin değeri 269 milyar dolardan 249 milyar dolara düştü. Türkiye sadece faizlerdeki düşüşten son 11 yılda 642 milyar lira tasarruf etmiş” dedi.

Babacan, Halk Bankası Genel Müdürü’nün aksi ispatlanana kadar masum olduğunu da belirtti.

Editör: TE Bilişim