Ali Babacan, Halk Bankası’nın kaybettiği değeri açıkladı Ali Babacan, Halk Bankası’nın kaybettiği değeri açıkladı
Meclis Başkanlığı için AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk ve MHP Konya Milletvekili Faruk Bal yarışacak. Meclis Genel Kurulu'nda yarın da Başkanlık Divanı üyelerinin seçimi yapılacak. TBMM İçtüzüğü'ne göre Meclis Başkanlığı seçimi gizli oyla yapılıyor. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte ikisi yani 367, üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu yani 276 aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, Başkan seçilmiş olacak. Partilerin Meclis'teki sandalye dağılımına göre Cemil Çiçek'in 3. turda seçilmesi bekleniyor.
Meclis Genel Kurulu'nda yarın Başkanlık Divanı üyeleri de Genel Kurul'un onayına sunulacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanını Başkan dahil 18 üyeden oluşuyor. Adalet ve Kalkınma Partisi Grubuna 2 başkan vekili, 2 idare amiri, 6 katip üye; Cumhuriyet Halk Partisi Grubuna 1 başkan vekili, 1 idare amiri, 2 katip üye; Milliyetçi Hareket Partisi Grubuna 1 başkan vekili, 1 idare amiri; Barış ve Demokrasi Partisi Grubuna 1 idare amiri düşüyor. Meclis Başkanvekilliği için AK Parti Ayşenur Bahçekapılı, Sadık Yakut; CHP Güldal Mumcu; MHP ise Meral Akşener'i aday gösterdi. Böylece Başkanlık Divanı'nda 3 kadın Meclis Başkanvekili olarak görev yapacak. ANKARA
Başbakan Tayyip Erdoğan, kısa süren tatili sonrasında mesaisine bugün başlıyor. Erdoğan bugün 11.30'da AK Parti grubunu toplayarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. Ardından TBMM'de yapılacak Başkanlık seçimine katılacak.

Editör: TE Bilişim