Aliağa Belediyesi çöpleri yeraltına alıyor Aliağa Belediyesi çöpleri yeraltına alıyor
Bataklık ve sazlık alan olarak kötü görüntüsünün yanında sivrisineklerin üreme noktası olarak da yurttaşların yoğun şikayet ettiği Siteler Mahallesi’nde Necmettin Giritlioğlu Caddesi Kasalı Kamyoncular Garajı karşısında bulunan bölge semt sakinlerinin yeni yaşam alanına dönüştürüldü.
Bölgeden geçen Değirmendere’nin Islah edilmesinin ardından aynı bölgede Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde; 2 Bin 824 ve 2 Bin 777 metrekare olmak üzere 2 parselden oluşan toplam 5 Bin 601 metrekarelik inşa edilen park bölgenin çehresini değiştiriyor.Yürüyüş yolu, oturma grupları, basketbol sahası, çocuk oyun grupları, açık alan spor aletlerinin aynında çevre düzenlemesi ile dikilen bitki ve fidanlarla bölge bambaşka bir alan oldu. Ayrıca Park düzenlemesinin yanında park çevresi ve Siteler Mahallesi muhtarlığı civarında bulunan 428, 436, 437, 438 ve 439 numaralı sokakların yolları da asfaltlandı.
ALİAĞA’YA 16 BİN 500 M2 YEŞİL ALAN DAHA
Son 2 yılda kent genelinde yaptığı park, düzenleme ve yenileme çalışmalarıyla aktif yeşil alan miktarını Türkiye ortalamasının 5 katına yükselten Aliağa Belediyesi Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Siteler Mahallesi’ndeki parkın yanı sıra Yeni Mahalle Cengiz Topel Caddesi üzerinde inşası devam eden parkın tamamlanmasıyla kente toplam 16 Bin 551 metrekarelik daha yeşil alan kazandırmış olacak.
“DAHA TEMİZ, DAHA YEŞİL BİR ALİAĞA İÇİN”
Aliağa Belediyesi Başkanı Turgut Oğuz, kent yönetiminin ortak akılla, vatandaşların da önerilerinin dikkate alınarak yapıldığını ifade ederek, “Tüm çalışmaları vatandaşlarımızın görüşünü de alarak katılımcı bir yöntemle yapıyoruz. Siteler mahallesinde bataklık görünümündeki bölgeyi de yaptığımız çalışmalarla Aliağa’ya kazandırdık. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle koordineli olarak sürdürdüğümüz çalışmalarla Aliağa’ya yeni ortak yaşam alanları kazandırıyoruz. Gelecek kuşaklara daha temiz, daha yeşil bir kent bırakmak için bu çalışmalara büyük önem veriyoruz” dedi.


Editör: TE Bilişim