Aliağa Değişiyor, sosyal yaşam canlanıyor Aliağa Değişiyor, sosyal yaşam canlanıyor
Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Aliağa’nın 7 köyü ve 1 mahallesinde toplam 13,6 kilometrelik dere ıslah programı kapsamında, proje çalışması başlanan derelerin her iki yanına kagir veya betonarme duvar yapılacak, dere tabanları betonla kaplanacak. Böylelikle dereler hem güvenli hale gelecek, hem de kış aylarında yaşanan taşkınların önüne geçilecek.
13,6 kilometrelik dere ıslahı çalışma kapsamında Aliağa’nın Yukarı Şehit Kemal Mahallesi'nde Şehit Kemal Deresi, Bozköy'deki İmamoğlu Deresi, Karakuzu Köyü'nde Kaplan Deresi, Çakmaklı Köyü'nde Papazkuyusu Deresi, Samurlu Köyü'nde Sarıyer Deresi, Uzunhasanlar Köyü'nde Güney Deresi, Çaltıdere Köyü'nde Çaltı Deresi ve Güzelhisar Köyü'nde Balaban Deresi olmak üzere toplam 13,6 kilometrelik dere ıslah edilecek.
Aliağa Belediyesi başkanı Turgut Oğuz, kent merkezinde yapılan dere ıslah çalışmaları sonucu yağmurlarda hiçbir sorun yaşanmadığını ifade ederek, “Değirmendere ıslah projesi sayesinde kent merkezimizde su baskını ve sel tehlikesi ortadan kalktı. Şimdi köylerimiz de de İZSU tarafından dere ıslah çalışmaları yapılacak. Büyükşehir belediyesi ile birlikte koordineli çalışmalarımızla Aliağa’nın kronikleşmiş sorunlarını hızla çözüme kavuşturuyoruz. İZSU ve Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.


Editör: TE Bilişim