Aliağa'da ölü yunus karaya vurdu Aliağa'da ölü yunus karaya vurdu
İzmir Buca’da gerçekleşen genç erkekler seçmelerinde 78 kiloda mücadele eden Şahabettin Dizdar 2. olurken yıldızlar kategorisinde 10 sporcu ile mücadele den Aliağaspor Teakwonda Takımı’nın 5 sporcusu ilk üç arasında yer almayı başardı. Bayanlar 41 kilogramda Seda Özkan ve Emine Kıran 3. olurken, erkeklerde +65 kilogramda yarışan Fatih Algan 2. oldu. 10-11 Mart tarihlerinde İzmir de gerçekleşen şampiyonda, bayanlar 33 kilogramda mücadele eden Naime Baydar turnuvayı şampiyon olarak tamamlayarak Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda forma giymeye hak kazandı.
Genç ve yıldızlar kategorisinde bölge seçmelerinde Türkiye Şampiyonası’nda mücadele edebilmek için turnuvaya katıldıklarını belirten takımın antrenörü Tahsin Keçeci, “Gençlerde 2, yıldızlarda 10 sporcu ile mücadele ettik. Gençlerde 1, yıldızlarda 5 sporcumuz dereceye girerek önemli bir başarıya imza attık. Seçmelerde 1. olan sporcular Türkiye Şampiyonasına katılabildiği için sadece Naime Baydar Türkiye Şampiyonası'nda boy gösterebilecek. Aslında diğer sporcularımız da forma giyebilecek yeterlilikte. Yaz aylarında yapılacak şampiyonada Naime Baydar’ın dereceye gireceğine inanıyorum” dedi.
AliağaSpor kulübü Başkanı Uğur Eren, kulübün farklı branşlarda başarılı bir dönem geçirdiğini ifade ederek genç tekvandocuları kutladı. Eren, “Aliağaspor basketbol ve futbolun dışında bir çok branşta gençlerimize ve çocuklarımıza spor eğitimi ve kultürü veriyor. Tekvandoda yaşadığımız başarılar tesadüfi değil. Uzun dönemli bir çalışmanın sonucu. Tüm sporcularımızı ve teknik heyeti kutluyorum. Türkiye Şampiyonasında da başarılar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim